Sis simples consells per treure el màxim partit a casa teva

Idees, tendències, estils per a les llars

Comoditat i llum són dues de les variables més importants de la casa, però el que la converteix en un lloc únic i especial és el segell propi de les persones que hi viuen. Et reunim alguns consells per treure el màxim partit als diversos espais que conformen una llar. 

1. Una sala d’estar que sempre, però sempre, està en ordre: Cada cosa ha de tenir el seu lloc i estar al seu lloc

Una sala d'estar ha de ser lluminosa i ordenada FOTO: Cedida

Viure en un espai en el qual no regni el caos és una necessitat bàsica de l’individu. Una de les claus de l’ordre a la sala d’estar és saber optimitzar l’espai i per aconseguir-ho tens al teu abast infinitat de mobiliari imprescindible per a l’emmagatzematge, com vitrines, prestatgeries, llibreries, lleixes de paret, calaixos, caixes... Tingues en compte que, per facilitar l’emmagatzematge i que cada cosa tingui el seu lloc, és millor tenir pocs mobles però pràctics, que acumular massa elements sense sentit. 

2. Imaginació sense límits per a les habitacions infantils: Tot preparat perquè sigui el lloc preferit dels nens

Les habitacions dels nens pot tenir milers de solucions FOTO: Cedida

Les idees per al disseny i decoració d’habitacions infantils han d’estar carregades d’originalitat, imaginació i molta, molta energia. Connecta amb aquesta capacitat que té la infància per somiar i crear i intenta veure i entendre el món a través dels ulls dels teus fills. És així com vinils decoratius, entapissats, tires de llum, peluixos i nines, casetes per muntar i altres jocs s’han d’integrar en el disseny i en la decoració perquè el resultat sigui un espai que sembli sortit dels contes infantils favorits dels més petits.  

3. Cuines que obren petits miracles: Un espai increïble en el qual cuinar, l’epicentre de la teva llar

A la cuina se li pot treure milers de partits FOTO: Cedida

Si la teva cuina és petita o poc lluminosa, una de les claus per poder gaudir-la més en el teu dia a dia és canviar el concepte de cuina com a lloc apartat. En aquest sentit, unificar l’espai i els materials de la cuina i del saló pot significar un gran canvi. L’amplitud d’espai i la il·luminació, sens dubte, són el gran encert de l’obertura d’una cuina, que, a més, deixarà de ser un lloc solitari, ja que les cuines obertes tenen l’avantatge que aquell que està preparant els àpats pot interactuar amb la resta de membres de la família que estiguin al saló.

4. Flors i plantes per donar tocs d’alegria a qualsevol estança: Pinta els interiors

Un racó d'un habitatge FOTO: Cedida

Les plantes a la llar són un element decoratiu únic que dotaran de més vida qualsevol estança. En qualsevol cas, és bo que t’informis abans sobre quins són els racons en els quals estaran millor. Per a l’interior de la llar has d’escollir les plantes que tinguin més resistència i exigeixin menys cures. Això sí, has de tenir en compte la quantitat de llum que rebran, ja que tant massa llum com poca pot causar problemes. Entre les millors plantes d’interior podem anomenar: aglaonema, aspidistra, cinta, clivia, dracena, espatifil·li, ficus benjamina, guzmània, kèntia, potos i sansevièria.

5. Escales, passadissos, cada zona, una utilitat: Aprofita totes les zones de pas de la casa

Les zones de pas es mereixen una mica més d’atenció i un petit esforç decoratiu. Per això, has de començar per procurar que no siguin incòmodes i que no hi hagi res que faci entrebancar. Per exemple, l’espai de les escales és un lloc molt obert a la imaginació que es pot aprofitar de mil i una formes. Per exemple, pot ser una gran idea penjar a la paret uns quadres o fotografies per transformar aquest racó oblidat en el lloc estrella de la casa. L’espai de sota les escales també es pot aprofitar per convertir-lo en una petita biblioteca. Quant als passadissos, hi ha elements que serveixen per emmagatzemar i organitzar coses d’ús quotidià. Un exemple són les lleixes alts sobre les portes, perfectes per guardar coses que no es facin servir gaire. 

6. Guanya lloc als espais minis: Alguns consells perquè petit no sempre sigui sinònim de caòtic

Si el teu apartament o pis és petita i comptes amb poc espai disponible, és important que el facis funcional, per això cada element que incorporis ha de tenir una funció. I si tens moltes coses que no saps on col·locar, potser el problema és que no aprofites bé els espais. Aquí hi ha la clau! Per exemple, els altells, armaris poc profunds, l’espai de sota del llit, els llits amb canapè i els sofàs que compten amb emmagatzematge són perfectes per desar-hi de tot.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem