Sorea i Guru firmen un conveni per finançar un minibus pels afectats per l'autisme

L'empresa de subministrament de recursos hídrics finançarà amb 10.000 euros la fundació privada d'ajuda a l'autisme, equivalents al manteniment del transport necessari per un any

L'empresa de gestió d'aigües Sorea i la fundació Guru, encarregada de vetllar per nens i adults amb diferents graus d'autisme, han signat aquest dijous 22 de març un conveni de col·laboració anual de 10.000 euros. Aquesta donació de Sorea a Guru permetrà que des de la fundació puguin costejar durant tot un any el manteniment d'un minibús, necessari per als desplaçaments dels pacients de la fundació.



La tinenta d'alcalde de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, ha indicat que, tot i que l'Ajuntament no col·labora directament en aquest conveni, "part de la feina de l'Ajuntament és que hi hagi bon acord entre empreses i entitats" i que també és important pel consistori "posar lloc perquè dues entitats ben arrelades a la ciutat signin aquest acord".



Per la seva part, Francesc Pèlach, president de Guru, ha explicat que el conveni "permet que la mainada pugui desplaçar-se i participar d'una societat que també és la seva". A més, destaca que agraeix "la col·laboració del món empresarial que a vegades sembla molt fred però també té cor".

La fundació Guru, que aquest any compleix el seu 50 aniversari, té al seu càrrec 37 usuaris al centre de Valldoreix, tot i que també té cura de 34 persones a una escola d'educació especial, 28 al servei de teràpia de grup i 12 a la llar de residència, tot això a Barcelona

El minibus de la fundació GURU. FOTO: Artur Ribera.

"El contingut del conveni ens permet aportar un transport al grup de nens que han d'anar cada dia a l'escola. Sense aquest servei de transport, no podríem treballar bé", ha volgut explicar Meritxell Alòs, gerent de Guru, que també ha estat present a la signatura del conveni. "Es tracta d'uns nens que destrossen moltes coses i han de moure's en un transport diferent", ha destacat.



D'altra banda, Sergi Pla, gerent santcugatenc de Sorea, ha agraït l'oportunitat de poder treballar amb Guru. A més, ha confessat que es tracta d'un "col·lectiu de nens que a vegades em trobo passejant per Valldoreix, i ara sé qui els cuida i qui els porta". També ha volgut fer explícit que des de Sorea "seguirem fent, per molts anys més, aquestes aportacions a Sant Cugat amb aquesta i altres entitats".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem