Sant Cugat es consciencia sobre el TEA en el Dia Mundial de l'Autisme

El Mercat Vell s'ha il·luminat de blau

Sant Cugat s'ha sumat per primera vegada a la commemoració del Dia Mundial de l'Autisme aquest diumenge, dia 2 d'abril. Entitats del tercer sector i Ajuntament s'han unitat amb l'objectiu de conscienciar als santcugatencs sobre la realitat del Transtorn d'Espectre Autista i trencar els mites que l'envolten.

Una de les accions més visibles ha estat la il·luminació del Mercat Vell de color blau durant tot el cap de setmana, sumant-se així a la iniciativa mundial Light it blue que té l'objectiu de donar a conèixer les característiques del Transtorn d'Espectre Autista entre la població.

Més enllà d'aquesta actuació, el Grup TEA Sant Cugat ha sortit al carrer aquest cap de setmana amb una carpa informativa entre la plaça d'Octavià i el Mercat Vell amb la voluntat que els santcugatencs "coneguin les barreres amb què s'enfronten les persones amb TEA per fer una societat més accessible.

El Grup TEA, que aplega pares i mares de nens i joves amb autisme, va fer una trobada a la Casa de Cultura el 31 de març al vespre. "S'ha d'aprendre a tractar la diferència. Tots som diferents", apuntava Carles Sanjuan, del Grup TEA, que destacava que un dels objectius d'una Dia Mundial com aquest és que la gent sàpiga com "identificar i tractar" les situacions d'autisme.

Llegeix l'entrevista a Mar Rodríguez, directora tècnica dels serveis residencials de la Fundació Guru, especialitzada en persones que pateixen un Trastorn de l'Espectre Autista (TEA).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem