T'imagines viure en un edifici sostenible i lliure de tòxics?

Descobreix aquest espai verd dins d'un context urbà

La crisi immobiliaria ha portat a Marcove a reflexionar sobre els canvis que s’han produït a la nostra societat i que comportaran transformacions en la manera de viure, de pensar i de construir habitatges. D'aquestes reflexions, va néixer fa tres anys H.A.U.S System: Health, Architecture, Urbanism, Sustainability.

Un treball d’investigació realitzat conjuntament amb Bailorull ADD+ Arquitectura, fonamentat en la recerca d'un habitatge sa, sostenible i respectuós amb l'entorn, on el disseny de l'espai, i cadascun dels elements que l'integren, té un per què científic que el justifica.
 

Espai Natura és el primer projecte plurifamiliar desenvolupat per Marcove sota aquest nou sistema constructiu, amb l'objectiu d’oferir habitatges més saludables, sostenibles, funcionals i responsables. Situat al Turó de Can Mates, és un espai híper connectat, al costat de l'estació dels FGC de Mira-Sol. Tant el disseny com el procés constructiu i l'elecció dels materials estan pensats i desenvolupats d'acord amb aquest triple compromís: salut, sostenibilitat i responsabilitat.   

Un model constructiu més respectuós amb l'entorn i amb les persones

Exterior de l'edifici sostenible de Marcove a Mira-sol FOTO: Cedida

En termes de salut es busca una alta qualitat espacial i de l'aire. Es proposa eliminar el màxim d'elements potencialment nocius, tant per la seva composició, com per l’emissió de cossos volàtils en l'ambient, camps electromagnètics, etc. Quant a sostenibilitat, es treballa molt a fons disseny, aïllaments i fons d’energia a fi de minimitzar al màxim el consum energètic. 

En aquest sentit, els habitatges han obtingut la certificació energètica A i el segell Green Building Council España. Per últim, i en referència a la responsabilitat, s’ha procurat escollir els proveïdors i col·laboradors tenint  en compte la seva forma de treballar i el seu compromís en incorporar en els seus processos de fabricació polítiques mediambientals.


És una aposta per un model constructiu més respectuós amb l'entorn i amb les persones i es reconeix la importància que l'habitatge té com espai de relació i convivència, ja que l'espai on vivim condiciona i defineix la nostra manera de ser i viure.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem