Tot a punt per celebrar el Carnaval de Sant Cugat

La disbauxa comença a Sant Cugat el dijous, 23 de febrer, i s'allargarà fins al dimecres 1 de març

El Carnaval de Sant Cugat ja es respira a la ciutat. Després de descobrir el cartell que anuncia la festa, i quan falta just una setmana perquè es doni el tret de sortida als dies de disbauxa, ja es coneix el programa d'activitats. Una programació que es pot consultar, junt amb altres informacions, a la nova revista editada per la Comissió de Carnaval de Sant Cugat.

Un seguit d'activitats, entre el 23 de febrer i l'1 de març, que començaran amb la presentació teatralitzada del programa de Carnaval el mateix dia 23 a les 19 hores a la plaça de Sant Pere. Just després s'estrena el Ball dels Estirats a la mateixa plaça. La comitiva baixarà pel Carrer Major a partir de les 19.30 hores fent la crida del Gall, un fet que es produirà a les 19.40 hores a la plaça d'Octavià. Des d'allà s'iniciarà la processó cap a l'Ajuntament, on el Gall pronunciarà el pregó de Carnaval a les 20 hores i prendrà el poder de la ciutat. L'acte finalitzarà amb botifarra d'ou i cava per a tothom.

El Cercatasques centrarà l'activitat de divendres, dia 24. Una ruta per diferents bars de Sant Cugat, amenitzada per La Fanfarra, que s'iniciarà a les 20 hores a la plaça de Pep Ventura. El tiquet, que val 15 euros i es podrà adquirir al Punt d'Informació que s'instal·larà a la plaça d'Octavià, inclou 7 cerveses, tapes, sopar i jocs. La festa acabarà a la Carpa de Carnaval ubicada al Parc de Ramon Barnils, amb música fins a la una de la matinada.

El ball de Gitanes se celebrarà el 25 de febrer FOTO: Lali Puig

Dissabte és el dia de Gitanes i de les comparses. L'activitat començarà a les 11 hores amb l'inici de les cercaviles de Gitanes des de quatre punts de la ciutat. Unes cercaviles que finalitzaran amb el tradicional Ball de Velles i de Gitanes a la plaça d'Octavià a les 13 hores. Tot seguit, hi haurà brou de Carnaval gratuït per a tothom.

Ja a la tarda, a les 18.30 hores estan citades les comparses per participar de la rua a les 18.30 hores a la plaça de Barcelona. Una rua que començarà a les 19 hores recorrent el centre de la ciutat fins a arribar a les 20 hores a la plaça d'Octavià on pujaran a l'escenari i es lliuraran els premis del concurs.

La festa continuarà a la Carpa de Carnaval amb el Ball de Nit amb Rocktàmbuls i PD Orgull Gall, de 23 hores a sis de la matinada.

Una de les comparses del Carnaval Infantil FOTO: David Molina

Diumenge, els més petits seran els protagonistes de la festa. A les 10.30 hores hi haurà una xocolatada gratuïta a la plaça de Barcelona. Allí començarà la rua de comparses infantils a les 11.30 hores fins a la plaça d'Octavià, on el farà el tradicional Ball de Gitanetes. En acabar, hi haurà animació infantil. La jornada acabarà amb un dinar de germanor a la mateixa plaça.

El punt final al Carnaval de Sant Cugat serà el Dimecres de Cendra, dia 1 de març. A les 19 hores es farà la processó d'enterrament des de la plaça de la Vila fins a la Llotgeta del monestir. Allí hi haurà entrepans de sardina per tothom, i a les 20 hores es farà un concert coral de Dimecres de Cendra a la Casa de Cultura.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem