Els treballadors socials atenen les persones sense feina

Els treballadors socials atenen les persones sense feina durant la crisi de la COVID-19

L'Elvira García és treballadora social de l'Ajuntament de Sant Cugat des del 2005, actualment treballa al Cap de Can Mates, però també ha passat per la Casa Mònaco. Forma part d'un equip que fa seguiment d'infància i famílies. 

Els treballadors socials són uns dels col·lectius que atenen les persones afectades per la crisi de la COVID-19 i sovint és una feina que no es veu, però necessària per fer un acompanyament a les persones afectades. "Estem atenent una emergència que encara ens arriba; ens hem de preparar pel postconfinament, per donar resposta a aquelles persones que ho necessitin."

Una de les cares del coronavirus ha estat la pèrdua de llocs de treball. "Hi ha persones que tenien feina i l'han perdut. Hi ha persones que tenien feines que els hi permetien viure encara que no tinguessin contracte, i amb la crisi l'han perdut i ara no tenen ingressos", explica. 

La majoria de persones que atén l'Elvira són d'origen immigrant, tot i que explica que també hi ha persones d'origen català, també gent que està en procés de regularització. Principalment les persones que han perdut la feina estan lligades al ram de l'hostaleria, les cures, treballadors de la llar, del món de la construcció o també de la jardineria. 

"Ens estem preparant per a després. Nosaltres atenem l'emergència immediata, els caps ja miren de cara al futur. Tenim la vista posada en la incertesa del després. Com a societat haurem de fer un esforç important, ser imaginatius, implementar nous recursos. Hi haurà un abans i un després del coronavirus", destaca l'Elvira. L'Elvira també explica que sempre els hi falten mans per fer la seva feina, però que s'ha fet un esforç d'organització per donar una resposta eficient.

 
 
 
Comentaris

Destaquem