Tres santcugatencs reben dels Reis espanyols una beca per estudiar a l'estranger

Els monarques han entregat la beca de postgrau de l'Obra Social La Caixa a tres estudiants santcugatencs

Josep Melé, Carla Vila i Pablo Santomà, tres estudiants universitaris de Sant Cugat, han rebut una beca de l'Obra Social La Caixa per a realitzar un postgrau a l'estranger. L'acte d'entrega de les beques es va dur a terme el passat dia 10 d'abril al CaixaForum de Madrid, i en ell els reis de l'estat espanyol, Felip VI i Leticia Ortiz, van entregar en mà els diplomes als guanyadors de la trenta-sisena edició de les beques La Caixa.

Fins a 120 universitaris de l'estat van ser seleccionats per "la Caixa" en la convocatòria de 2017 per obtenir una suma que, en total, ha arribat als 8,6 milions d'euros. Els ja becats, triats en règim de concurrència competitiva, han sigut admesos a universitats de prestigi de tot el món. En el cas dels santcugatencs, Melé cursarà un MBA a l'Universitat de Harvard, als Estats Units, mentre que Vila estudiarà el màster en Polítiques de Salut Internacional i Economia de la Salut a la reputada London School of Economics and Political Science, al Regne Unit, i Santomà durà a terme un MBA a INSEAD ( "Institut Européen d'Administration des Affaires" ) a Singapur i Fontainebleau.

A l'edició corresponent a la convocatòria de 2017 s'han presentat 1.364 estudiants, i només 120 d'ells han obtingut beques. Per poder optar a la beca, les sol·licituds havien de superar una fase d'avaluació a través del sistema de revisió paritària (peer review), i les que demostraven millors qualificacions van ser convocades a una entrevista personal.

A més dels reis, a l'acte també van assistir Román Escolano, ministre d'Economia del Govern d'Espanya; Íñigo Méndez de Vigo, ministre d'Educació, Cultura i Esport del Govern d'Espanya; Isidre Fainé, President de la Fundació Bancària "la Caixa", i Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària "la Caixa".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem