Sant Cugat impulsa un concurs d'emprenedoria i fabricació digital per a adolescents

Hi haurà tallers i activitats durant quatre setmanes

Sant Cugat acollirà a partir del 30 de setembre una nova trobada-concurs per a fomentar la creativitat i la fabricació digital entre adolescents d'entre 13 i 17 anys. Es tracta de Maker Challenge, una iniciativa impulsada per l'Ajuntament, el FABLab i Creator Street i que convida a nois i noies a detectar problemes de la vida real i crear solucions a través de les eines de fabricació digital com poden ser les impressores 3D.

La trobada està pensada en 20 hores de tallers i esdeveniments que funcionen com una activitat extraescolar durant quatre setmanes. Les inscripcions, obertes a tots els nens i nenes d'entre 13 i 17 anys, es poden fer a través d'internet i tenen un cost de 140 euros, amb preu reduït per alumnes que tinguin beques escolars. El programa.

"És una iniciativa pionera perquè promou diverses aspectes claus per fomentar els joves amb talent", ha apuntat Till Jaspert, de Creator Street. En aquest sentit, Eliane Guiu, sòcia de FARLab, ha destacat que "la missió és promoure la fabricació digital a la ciutat".

"Volem esdevenir un pol d'emprenedoria i què millor que fomentar-la a nivell educatiu", ha celebrat la tinenta d'alcalde d'Innovació, Joana Barbany, que ha llançat un missatge a pares i mares perquè portin els seus fills a "aquest tipus d'extraescolars".

Els guanyadors

Maker Challenge es presenta com un concurs destinat a equips de quatre joves que vulguin desenvolupar un projecte relacionat amb la salut i el benestar social. Els alumnes hauran de detectar un problema a la vida real i, a través de l'empatia, la creativitat i les eines de fabricació digital (impressores 3D, làser...), crear i construir una solució.

Eliane Guiu ha destacat que "l'objectiu és fomentar les vocacions STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques)" entre els joves santcugatencs i "empènyer cap a la innovació educativa de les escoles de Sant Cugat. En aquest sentit, Guiu ha explicat que un dels reptes és augmentar la presència de noies en aquests sectors.

L'equip guanyador presentarà el seu projecte i prototip a la jornada d'emprenedoria Be Business del Teatre-Auditori de Sant Cugat el 27 d'octubre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem