Troben una serp de més d'un metre a Sant Cugat

És pràcticament inofensiva pels humans

Un veí de Sant Cugat del Vallès va trobar el passat 13 de juny una serp de més d'un metre de llargada i cinc centímetres de diàmetre al camí de la Serreta, a la Floresta. El grup 'Perros y gatos perdidos/encontrados en Sant Cugat' ha difós la troballa a través de les xarxes socials, explicant que es tracta d'una serp verda i que és relativament habitual veure-la per zones boscoses de Collserola.

La serp verda o colebra bastarda és la serp de més grans proporcions dels Països Catalans. Hi ha exemplars adults que ultrapassen dos metres del cap a la cua. Pertany al grup dels ofidis anomenats opistòglifs, que es caracteritzen per tenir les dents conductores del verí acanalades i situades a la part posterior del maxil·lar superior, cosa que els permet d'immobilitzar les preses que engoleixen.

Tot i això, difícilment pot injectar verí a les persones, i, si ho fa, l'emmetzinament no sol tenir conseqüències greus per a l'ésser humà. És diürna i sovint es mostra activa al pic del migdia. Quan intueix qualsevol perill, bufa i xiula sorollosament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem