Un centre d’atenció a usuaris amb discapacitat oferirà 12 places concertades

L'assignació es farà sota criteris de necessitat i de proximitat

La llar-residència Aspasur Valldoreix, que treballa amb persones amb discapacitat psíquica i intel·lectual, tindrà 12 places concertades de les 24 que oferiran després de l'estiu. Així ho ha anunciat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, en una visita a aquest centre el matí d'aquest dimecres, 13 de maig. "Estem en disposició d'anunciar que els pressupostos de la Generalitat d'aquest any inclou una partida per concertar aquestes places", ha indicat.


Munté ha assegurat que en funció de com evolucioni la recuperació econòmica, la instal·lació d'Aspasur, que pertany al Grup Catalònia, anirà augmentant les places concertades: "Som conscients de la necessitat d'oferir més places a Sant Cugat i al Vallès i treballarem perquè el finançament de la resta de les places es faci al més aviat possible".

La consellera ha explicat que les 12 places encara no estan assignades i que ara començarà la tramitació en funció de les necessitats de la població, ja que per criteris de proximitat hi haurà un ordre de prioritats.

L'escola d'educació especial a bon ritme

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, que també ha assistit a l'acte ha explicat que l'escola d'educació especial, que s'ha de construir a tocar amb l'escola el Turó de Can Mates, avança dins del previst. Conesa ha indicat que s'està treballant en la licitació i que hi ha entitats del tercer sector interessades en el projecte. La política santcugatenca ha exposat que aquest equipament serà una oportunitat com a "centre de recursos per a les escoles ordinàries inclusives, per ajudar a professors d'altres escoles, entre altres". La nova escola serà concertada i tindrà capacitat per entre una trentena i una quarantena d'infants.

La secretària d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal de la Generalitat de Catalunya, Carmela Fortuny, ha acompanyat a Munté i a Conesa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem