Un Norovirus, el causant del brot de gastroenteritis a l'escola Avenç

L'escola ha enviat un comunicat a les famílies aquest dijous, 9 de març, al migdia

El Departament de Salut ha confirmat aquest dijous, 9 de març, que el causant de l'episodi de gastroenteritis que ha afectat 204 alumnes i 14 adults de l'escola Avenç, seria un Norovirus.

En un comunicat, l'escola ha demanat a les famílies i al personal de l'escola, la necessitat de continuar amb les mesures preventives per evitar el contagi. A més, han enviat un document on s'explica en què consisteix el Norovirus

El Norovirus és un virus que, normalment causa brots epidèmics de gastroenteritis. La transmissió del Norovirus pot ser per diverses vies, a partir del contagi persona a persona, per via fecal- oral, ja que les persones malaltes eliminen virus pels vòmits i per les femtes (encara que no hi hagi diarrea). Aquest virus resisteix fàcilment el medi ambient i a través de superfícies brutes, roba bruta també es poden contagiar altres persones.

Els infectats poden eliminar virus per les femtes unes hores abans d’iniciar els símptomes i uns dos dies després de l’últim símptoma, però a vegades més dies. Pot haver-hi a més a més portadors asimptomàtics. Un portador malalt o asimptomàtic també pot contaminar superfícies o aliments i transmetre la infecció a altres.

El Norovirus també es pot transmetre per l’aigua i els aliments contaminats en origen. Els aliments que sovint s’associen a brots per Norovirus són les ostres, cloïsses, enciam i altres hortalisses de consum cru i regades amb aigua no potable

Per saber-ne més podeu clicar aquí

Més informació
 
Comentaris

Destaquem