Un professor santcugatenc crea un joc infantil

El santcugatenc Eugeni Castaño, és mestre de l'escola Catalunya i ha creat Cargolino Valentino

El santcugatenc Eugeni Castaño, mestre de l'escola Catalunya i creador de jocs de taula, ha creat el nou "Cargolino Valentino", un joc familiar adreçat a infants a partir de 5 anys i amb un gran valor educatiu i d'entreteniment. Castaño també és membre de LUDO, l'Associació Espanyola de Dissenyadors de Jocs, coorganitzador del Festival Internacional d'Entreteniment Alternatiu FANCON de Barcelona.

Cargolino Valentino agrupa als sis millors cargols de carreres per creuar rius, travessar enciams i camps de roselles en el seu camí a la victòria. A diferència d'altres jocs infantils, no guanya el jugador més ràpid, sinó el més lent i astut. "Els participants han de fer avançar els cargols dels sus contrincants per deixar el seu propi el més endarrerit possible, d'aquesta manera guanyarà", relata Castaño. Tanmateix, per fer el joc més divertit, els jugadors compten amb dos tipus de daus, "els jugadors compten amb daus de colors que permeten dos tipus de moviments "la primera opció és la més senzilla i està adreçada a infants més petits, i el segon és més complexa i promou fonaments d'estratègia", afegeix el santcugatenc.

 

Castaño es mostra orgullós de la creació d'aquest joc, el qual va sorgir d'una classe d'educació física per ensenyar el valor de la participació a classe i passar-s'ho bé, més enllà de quedar primer o últim. A banda d'això, Eugeni Castaño va provar el joc dins de classe i assegura que "ha estat tot un èxit, els alumnes em demanaven que el tornes a portar". Considera així que ha tingut un resultat positiu, ja que és diferent d'altres jocs infantils.

Amb aquesta nova manera d'entreteniment, el que buscava Eugeni Castaño era trencar amb el tòpic de "qui arriba a la meta primer guanya" i amb Cargolino Valentino ha encertat. Tot això fa que el joc sigui entretingut i molt divertit, així com crea una gran interacció i competitivitat entre els participants, siguin petits o grans.

Tauler de "Cargolino Valentino" FOTO: cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem