Un santcugatenc, a la Barcelona Drone World Cup

Anto Gómez entrena pràcticament cada dia amb el seu dron de carreres

El 20, 21 i 22 de juliol se celebra la Barcelona Drone World Cup, una prova puntuable del circuit mundial i on participaran una setantena de pilots catalans i d'arreu. La competició se celebrarà al circuit de Les Comes, a Súria, i entre els participants hi ha Anto Gómez, un santcugatenc que vol obrir-se lloc en el món de les curses de drons. Les curses de drons, com els e-sports, són una tendència a l'alça i algunes competicions ja s'emeten per televisió.

Més info: Gómez: "El somni de tothom és volar i el dron t'ho permet"

"Es munta un circuit amb obstacles i surten els drons de quatre en quatre o de sis en sis. El primer que arriba sense xocar, guanya", explica el santcugatenc, que es va iniciar en el sector dels drons el 2013 i en el de les carreres fa menys de dos anys. "És un esport amb dos anys de vida i costa que es conegui. Però és tan espectacular que està creixent molt. Quan els drons van amb leds, sembla una carrera de Star Wars. Visualment és molt atractiu i amb els impactes encara és més espectacular", detalla Anto Gómez.

Les curses són vertiginoses i és que els drons de carreres passen de 0 a 100 km/h en un segon. "Són molt lleguers i amb molta potència. Conduïm a velocitats de 150 o 160 quilòmetres per hora", assegura el pilot de Sant Cugat del Vallès.

Per tal de participar en les proves de la copa del món has d'estar federat a nivell nacional i internacional. "Es fan proves durant tot l'any a Xina, Estats Units, Alemanya, Amèrica del Sud... Els pilots van a totes les que poden i van sumant punts", explica Gómez. És el primer any que Catalunya acull una competició del circuit mundial de drons.

El futur

Anto Gómez va començar amb els drons per casualitat i en la velocitat com a hobby. Ara, sempre que pot, entrena cada dia un parell d'hores, ja sigui amb el dron real o amb simulador. Per entrenar en espais oberts, ha d'anar en llocs allunyats de la població o de les ciutats. A Sant Cugat hi ha un camp d'aeromodelisme, però Gómez lamenta que no s'hagi apostat pels drons i s'hagin posat obstacles i fet un circuit.

Anto Gómez considera que les curses de drons ho tenen tot per guanyar popularitat: "Engloba un públic jove que li agrada la tecnologia i els videojocs, però aquest és real. Té similituds amb els e-sports i creixaran junts. És el futur". A l'estat espanyol cap pilot de carreres es guanya la vida amb curses, però als Estats Units ja s'arriben a cobrar fins a 75.000 dòlars.

Vídeos d'Anto Gómez

 
Comentaris

Destaquem