Una altra veïna de les Planes atacada per un senglar

Una senyora de 71 anys denuncia que el senglar la va envestir i se li va tirar a sobre

Alguns li diuen 'el Manolo'. És un senglar que volta per la zona propera a l'estació de les Planes, i que acumula diverses denúncies per atacar a persones. L'última víctima va ser Rosa Salat Serra, una senyora de 71 anys que el passat diumenge 28 d'agost va ser envestida pel senglar al costat de la parada d'autobús de l'estació d'FGC. "De cop i volta em vaig adonar que em seguia caminant. Després va venir corrents i se'm va tirar al damunt, repetides vegades".

Rosa Salat relata que no és la primera vegada que el senglar la persegueix, però que en altres ocasions l'havia espantat. "No es va espantar. Jo portava una bossa amb pa i gelats que em va servir de protecció al pit. Volia donar-li el pa perquè sortís de sobre meu però no em deixava ni temps a reaccionar". Davant la impotència, la dona va començar a cridar i dos veïns van sortir al carrer a socórrer-la. "Vaig passar moltíssima por, pensava que no en sortia d'aquesta".

Aquest fet passava onze dies després que una altra veïna de les Planes denunciés que havia estat atacada per tres senglars a la mateixa zona, una zona que s'estén fins al carrer de la Font de la Mata, ja dintre del terme municipal de Sant Cugat. Rosa Salat va fer la pertinent denúncia i assegura que no es tracta de casos aïllats, sinó que cada vegada amb més freqüència es produeixen casos d'atacs a persones.

Alguns senglars han perdut la por a les persones

El Parc de Collserola va alertar fa uns mesos de "l'augment de la perillositat i agressivitat dels senglars", fent referència especialment a aquells que es mouen per les zones urbanes i s'alimenten majoritàriament de menjar que els donen els humans. Ho va fer després de detectar alguns incidents entre senglars i humans a zones de lleure del Parc. "Alguns senglars s’estan tornant cada cop més exigents i poden arribar a ser agressius per obtenir el menjar", explicaven des del Parc.

El senglar és l'animal més gran de Collserola i en els últims anys la seva presència s'ha multiplicat i també s'ha deixat veure més per les zones urbanes. Segons calcula el Parc de Collserola, en tota la seva extensió n'hi ha uns 1.500.

Davant de l'augment de la presència de senglars a zones urbanes de Sant Cugat, l'Ajuntament va engegar la campanya Tinc morro, una iniciativa que té per objectiu comunicar i sensibilitzar a la ciutadania de com cal actuar envers els 300 exemplars de porcs senglars que es calcula que hi ha en les zones urbanes. Un dels punts principals és no donar aliments als senglars.

D'altra banda, aquest setembre comença la campanya en diferents municipis amb incidència de senglars per reduir la seva població a través de vacunes per inhibir la seva capacitat reproductora. L'any passat, l'Ajuntament de Sant Cugat també va fer una prova pilot per capturar i sacrificar senglars de zones urbanes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem