Veïns de les Planes denuncien atacs de senglars

Una veïna de les Planes relata com els senglars la persegueixen pràcticament a diari

Una veïna del barri del Rectoret de les Planes ha denunciat al TOT que tres senglars de la zona s'han tornat agressius i pateixen els seus atacs cada dia. És Núria Olivera, que explica que aquest mateix dimarts, dia 16 d'agost, un dels animals va envestir a la seva tieta i la va fer caure a terra, provocant-li algunes ferides.

"Estan fent la vida impossible als veïns", es queixa Olivera. Segons el seu relat, els tres senglars persegueixen els veïns que es troben pel carrer i, fins i tot, els envesteixen. "Quan no els dónes menjar, s'enfaden i et comencen a perseguir", exposa. "També hi ha nens i els senglars també els persegueixen", avisa.

I és que per Olivera el problema és que els senglars s'han acostumat a què els humans els donin menjar, i ara el reclamen. "No és una situació normal. Abans, els senglars s'espantaven i no s'acostaven", continua. Una de les principals recomanacions per evitar la presència dels animals en zones urbanes és precisament no donar-los menjar ni deixar les deixalles fora dels contenidors".

Un dels principals objectius d'aquests senglars són les bosses de la compra. "Arribava a casa i em van tirar les bosses que duia a la mà", explica Olivera, que afirma que molts veïns s'han trobat en la mateixa situació. "Nosaltres entrem caminant fins a casa. Com ho puc fer amb el carro de la compra i amb la por que m'envesteixi un senglar?", lamenta la veïna de les Planes, que relata com l'han perseguida els senglars en més d'una ocasió i demana una solució. De fet, ha trucat en dues ocasions a la Policia Local i també ha comunicat la situació a l'Ajuntament.

"Agressius per obtenir menjar"

Marques que li han provocat els senglars a una veïna de les Planes FOTO: Cedida

El Parc de Collserola va alertar fa uns mesos de "l'augment de la perillositat i agressivitat dels senglars", fent referència especialment " a aquells que es mouen per les zones urbanes i voltants i s'alimenten majoritàriament de menjar que els donen els humans". Ho va fer després de detectar alguns incidents entre senglars i humans a zones de lleure del Parc.  "Alguns senglars s’estan tornant cada cop més exigents i poden arribar a ser agressius per obtenir el menjar", explicaven des del Parc.

El senglar l'animal més gran de Collserola i en els últims anys la seva presència s'ha multiplicat i també s'ha deixat veure més per les zones urbanes. Segons calcula el Parc de Collserola, en tota la seva extensió n'hi ha uns 1.500.

Davant de l'augment de la presència de senglars a zones urbanes de Sant Cugat, l'Ajuntament va engegar la campanya Tinc morro, una iniciativa que té per objectiu comunicar i sensibilitzar a la ciutadania de com cal actuar envers els 300 exemplars de porcs senglars que, es calcula que hi ha en les zones urbanes. Un dels punts principals és no donar aliments als senglars, llençar les escombraries a dins dels contenidors, i altres aspectes com assegurar-se que el menjar dels animals domèstics no els quedi a l'abast o que els horts i jardins privats estiguin ben tancats.

D'altra banda, aquest setembre comença la campanya en diferents municipis amb incidència de senglars per reduir la seva població a través de vacunes per inhibir la seva capacitat reproductora. L'any passat, l'Ajuntament de Sant Cugat també va fer una prova pilot per capturar i sacrificar senglars de zones urbanes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem