Nou pas endavant per l'agermanament entre Sant Cugat i La Haba

El Ple municipal aprova el Protocol de Conveni d'Agermanament entre les dues poblacions

El Ple municipal ha aprovat aquest dilluns 15 de febrer el Protocol de Conveni d'Agermanament entre les municipalitats de Sant Cugat del Vallès i La Haba, un nou tràmit administratiu perquè ambdues ciutats puguin agermanar-se. Aquest projecte està circumscrit a conveni d'amistat i col·laboració amb la voluntat de bastir un marc de relació permanent que possibiliti l'intercanvi sistemàtic d'experiències i treballs en benefici dels interessos generals de les dues poblacions.

La moció institucional també inclou facultar a l'Alcaldia-Presidència per a la signatura de l'esmentat Protocol en nom i representació municipal, així com per a la instrumentació dels atorgaments documentals complementaris per a la seva formalització.

El 17 de novembre de 2014 el Ple municipal va iniciar, amb l'aprovació d'una moció institucional, el tràmit administratiu per agermanar aquestes dues ciutats que tenen força lligams pel que fa a ciutadans santcugatencs que són originaris d'aquesta població extremenya. El 8 de febrer d'aquest 2016 es va crear un comitè ciutadà d'agermanament Sant Cugat-La Haba.

La voluntat de l'Ajuntament és reforçar els lligams de la ciutat amb aquestes famílies i el seu poble d'origen en matèria de cooperació i coneixença mútua i ajuda bilateral. Una comitiva de Sant Cugat, acompanyada pels Geganters de Sant Cugat, visitarà La Haba per Setmana Santa. Representants de La Haba van visitar Sant Cugat per Sant Medir.

Record a Alfonso Guisado

Familiars d'Alfonso Guisado, que va ser un dels grans impulsors d'aquest agermanament entre ambdues ciutats, han assistit al Ple municipal. Guisado, que va morir el 26 de gener d'aquest 2016, era originari d'aquest municipi. Tots els representants polítics han tingut paraules de record cap aquest conegut activista veïnal i també militant del PSC.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem