Una macroassamblea servirà per celebrar l'aniversari del Sindicat de Llogateres

Des de l'associació expliquen que la trobada vol serun punt d'inflexió per revertir la situació d'emergència habitacional

El Sindicat de Llogateres de Sant Cugat del Vallès celebrarà el seu primer aniversari amb una macroassemblea a la plaça de Lluís Millet. La reunió està convocada pel dia 2 de juny i amb la que, en paraules de la mateixa formació, "busca marcar un punt d'inflexió per començar a revertir la situació d'emergència habitacional i d'exclusió residencial i d'exclusió residencial que pateixen els i les llogateres de Sant Cugat".

Els organitzadors han volgut fer una crida a l'assistència de tots i totes les habitants de la ciutat per assistir-hi, i han volgut demanar la "implicació del teixit veïnal i associatiu de la ciutat perquè durant la macroassemblea s'hi puguin veure reflectits els efectes del brutal encariment de l'habitatge en tots els col·lectius" i franges d'edat representats a la població de Sant Cugat.

Es fa evident, segons el Sindicat, que la situació és urgent, i s'ha de generar un compromís de ciutat "que superi les administracions que, de nou, han demostrat una greu incapacitat de reaccionar, més enllà d'utilitzar els mateixos mecanismes de sempre", i sentencien que "només l'autoorganització, la cura mútua i l'auto-assistència d'entre els membres que formem part del teixit social de Sant Cugat ens permetrà començar a canviar les coses".

En termes generals, funció principal de l'assemblea serà la de desenvolupar una diagnosi popular de l'estat de la qüestió sobre l'habitatge en totes les etapes de la vida dels ciutadans santcugatencs, alhora que problematitza com afecta l'urbanisme i el model de ciutat actuals. Així, podran extreure's respostes sobre quina és la situació del dret a un habitatge digne a Sant Cugat, alhora que, d'altra banda, es vol intentar "comprometre més persones en l'activitat diària del Sindicat de Llogaters/es.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem