Una mestressa de casa que iguala el millor cuiner

Cuina casolana feta per mestresses de casa

Cuinar per la família és la gran font de saviesa de la bona cuina. Això és el que pensa la Carme, una mestressa de casa que seguint la tradició de la seva mare i la seva àvia ha cuinat tota la vida. “A mi m’agrada menjar i per això m’agrada cuinar –ens diu la Carme– de vegades vaig al Mercat de Sant Antoni a buscar llibres de receptes antigues: tinc una gran quantitat de llibres de cuina”.


Malgrat que el punt de partida sempre és una recepta, la Carme improvisa constantment. Si té al rebost alguna cosa i en aquell moment pensa que pot aportar una millora al plat, l’incorpora, i si, per al contrari, li manca algun dels ingredients sempre troba algun substitut que de vegades és converteix en fix a partir d’aleshores perquè descobreix que li queda millor. Però el gran secret de la cuina de la Carme és el temps. “La cuina requereix temps. Si vols que el plat quedi bo i, sobretot, en el cas dels plats de la cuina catalana, has de dedicar-hi una bona estona.

El sofregit és l’ingredient per excel·lència de la nostra cuina i necessita temps per fer-lo”. El fet de cuinar per cinc persones –la Carme té tres fills i està casada– li ha donat la seguretat de cuinar per molts comensals. Per Festa Major, al seu carrer fan un sopar de germanor i ella sempre hi col·labora. Un dels plats que agraden més són les galtes de porc amb verdures, que és una de les seves especialitats i que els veïns no es cansen de demanar-li any rere any.


La Carme és el prototip de la mestressa de casa que a mesura que va cuinant li agrada més i s’atreveix amb provatures i millores, que treballa amb la certesa que el plat li quedarà bo i farà feliços els que el mengin.

Galtes de porc amb verdures

Figuerola 005

Elaboració
Primer feu enrossir les galtes prèviament salpebrades i enfarinades en una paella amb oli. Afegiu la ceba i la daureu. Tireu un got i mig de vi negre i el deixeu reduir. Retireu les galtes i tritureu la salsa. Torneu a posar les galtes amb una mica d’aigua perquè no es cremin. Deixeu que bulli i hi afegiu les pastanagues tallades. També podeu posar altres tipus de verdures. Quan quasi les galtes estan toves, tireu les patates tallades a daus petits i deixeu que acabi de bullir una estoneta més.

Ingredients

Una galta per persona, tres o quatre cebes, vi negre, pastanagues, patates, oli, sal, pebre, farina.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem