Una parada i activitats pel Dia Mundial de l'Autisme a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat, en col·laboració amb les empreses Specialisterne i Dinamiks, les fundacions GuruLovaas i l'entitat Grup TEA Sant Cugat commemoraran el Dia Mundial de l'Autisme, celebrat el passat 2 d'abril.


Ho faran el pròxim dissabte 7 d'abril amb una parada que serà disposada a la cantonada entre el carrer Major i la plaça d'Octavià, de 10 a 14 h. Allà s'hi realitzaran algunes activitats esportives, principalment per a infants, tot i que també un "Mural dels Desitjos" i una mostra d'eines per facilitar la normalització dels afectats per diversos tipus d'autisme i diferents graus de la síndrome d'Asperger.

La jornada de dissabte té com a objectiu la normalització de les persones amb aquest tipus de trastorns, més que la inclusió a la vida quotidiana. La intenció és mostrar també allò que els afectats per l'autisme poden aportar dins la societat, una tasca que desenvolupen des de Specialisterne, on "ens focalitzem en les característiques que potencien, no en les que resten", segons ha explicat la seva representant, Nuria Masip.

La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, ha volgut incidir en la feina duta a terme en conjunt per la celebració d'aquest dia: "quan vam formar el grup de treball vam pensar que era una tasca seriosa, que també podia treballar-se des de les entitats i empreses". "Només des del coneixement dels altres podem fer una ciutat més diversa", ha declarat.

La perspectiva des de l'esport, a càrrec de Dinamiks, també busca "aconseguir la normalització molt més que la inclusió", segons ha assegurat el director general de l'empresa, Carles Felipe Reinoso. Una empresa que ja fa temps que treballa amb persones afectades a la província de Barcelona i que "aquí a Sant Cugat, fa temps que fem activitats per 68 nens afectats d'autisme".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem