Dinamiks i Complex Esportiu EMD de Valldoreix s'uneixen per treballar per l'autisme

A partir del 7 d'octubre oferiran classes de pàdel a nens i nenes de 6 a 16 anys amb TEA (Transtorn de l'Espectre Autista)

Dinamiks Educació Lleure i Esport, una empresa social de Sant Cugat que va néixer el 2012, i el Complex Esportiu EMD de Valldoreix han unit esforços per treballar plegats per l'autisme. Amb l'objectiu de facilitar l'accés i la participació en les activitats lúdica-esportives dels nens i nenes amb TEA (Transtorn de l'Espectre Autista), d'entre 3 i 16 anys, Dinamiks va crear l'any 2012 SPORTEA, un projecte multiesportiu destinat a contribuir positivament al seu desenvolupament través de l'esport. Primer va néixer l'activitat extraescolar de bicicleta (BTT), després la de bàsquet, i ara la de pàdel. Dinamiks compta amb la col·laboració de la Fundación Lovaas.

L'activitat de pàdel començarà el dissabte 7 d'octubre i es farà els dissabtes de 15 a 17 hores, al Complex Esportiu EMD de Valldoreix. Dinamiks aportarà monitors i el Complex EMD de Valldoreix, les instal·lacions i un monitor de pàdel. La metodologia que s'aplicarà és l'ús de procediments basats en l'Anàlisi Aplicat del Comportament (ABA: Applied Behavior Analysis) i el cost social de l'activitat és de 45 euros al mes. L'activitat del pàdel està adreçada a nens i nenes de 6 a 16 anys i es farà entre els mesos d'octubre a juny. Les inscripcions ja es poden formalitzar.

Felipe: "El procés és lent, però dona resultats"

En la presentació, Carlos Felipe ha assenyalat que "ja fa 5 anys que treballem l'autisme i l'objectiu és que els nens i les nenes que vinguin puguin millorar les seves capacitats de coordinació, participació i socialització. El procés és lent, però dona resultats. I l'esport és el millor mitjà per fer-ho. Aquesta és una oportunitat per a moltes famílies".

Sábat: "L'objectiu és la total normalització"

Núria Sábat, gerent del Complex EMD de Valldoreix, ha explicat que "nosaltres ja treballem amb persones amb discapacitat, que fan piscina" i que "l'objectiu final és la integració dels nens i nenes als nostres programes de pàdel amb total normalització. A llarg termini també volem col·laborar en el programa de ciclisme de Dinamiks". Sábat també ha dit que Dinamiks "són molt bons professionals i tenen un molt bon equip. Són una garantia pels pares. Nosaltres hi posarem tota la nostra energia".

Per la seva banda, Bernat Gisbert, vocal d'Esports de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix, ha assegurat que aquesta "és una iniciativa molt interessant i des de l'EMD hi donem tot el nostre suport".

Campanya de donació de material esportiu

Paral·lelament en aquest nou programa, Dinamiks i el Complex Esportiu EMD de Valldoreix han posat en marxa una campanya de recollida de material esportiu perquè els nens i nenes que s'inicien en la bicicleta, el bàsquet o el pàdel no hagin de comprar el material. En poc més de dues setmanes, Dinamiks ja ha recollit 6 raquetes de pàdel, 8 bicicletes i 1 cistella de bàsquet adaptable.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem