Els usuaris de Catalonia gaudiran de la música de la mà de l'Orquestra Diletant

L'Orquestra Diletant de Catalunya i Catalonia Fundació Creactiva han signat un acord per oferir tres concerts als usuaris de la fundació

L'Orquestra Diletant de Catalunya acostarà la música clàssica als usuaris amb discapacitat de la Catalonia Fundació Creactiva. Així, les dues entitats han signat un acord, presentat aquest dijous 9 de desembre, el qual inclou que l'agrupació musical oferirà tres concerts a l'entitat social, el primer serà a l'edifici Flor de Maig que té la fundació a Cerdanyola, possiblement aquesta primavera. Els altres dos concerts seran també a Cerdanyola, però també a la seu de Valldoreix. Tot i això, les dates i en quines condicions seran els concerts dependrà de l'evolució de la pandèmia i de quines restriccions hi hagi en aquell moment.

El president de la Catalonia Fundació Creactiva, Joaquim Serrahima, explica que la música és un dels puntals de l'entitat i que aquest acord l'enfortirà."Introduir la música de l'orquestra diletant ens obre un camí diferent. Estem molt il·lusionats", ha afegit. El músic Gerard Claret ha destacat que l'orquestra col·labora amb moltes entitats socials i que estarien il·lusionats si l'acord pogués "anar més enllà d'oferir música als usuaris".

A l'acte, també hi ha assistit el president de l'associació Orquestra Diletant de Catalunya, Xavier Serres, que ha subratllat que l'orquestra té incorporada la voluntat de servei i responsabilitat social".

Les dues entitats

L'Orquestra Diletant de Catalunya (ODC), amb seu a Sant Cugat del Vallès, és un projecte nacional que cerca talent musical fora de l'àmbit professional amb l'objectiu de ser una referència musical al nostre país. Una orquestra que està integrada per ciutadans de tot el món i que ocupen els seus moments de lleure fent música, entesa com un plaer i un enriquiment personal que complementa la feina del dia a dia.

Catalonia Fundació Creactiva atén a 800 persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns mentals i risc d'exclusió social. Compte amb 19 centres, entre residències, llars-residències, tallers ocupacionals i centre especial de treball, alguns d'ells a Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem