Valldoreix es prepara pels incendis de l'estiu

Els operaris de l'empresa Arico Forest ja estan treballant en les 30 hectàrees de franges perimetrals, interiors de zones verdes i zones de contacte amb el Parc Natural de Collserola

Valldoreix comença la seva posada a punt de les zones boscoses per l'estiu. Els operaris de l'empresa Arico Forest, que va guanyar per concurs públic la concessió del servei de neteja de zones verdes i boscos de la vila per l'any passat i aquest 2018, ja treballen en la zona, en la que no es pot fer foc des del passat 16 de març.

L'actuació del capatàs i els cinc operaris, segons indiquen des de l'EMD de Valldoreix, es reduirà a 30 hectàrees de franges perimetrals, boscos interiors de zones verdes i zones de contacte entre el terme municipal i el Parc Natural de Collserola. En si, les accions consistiran en desbrossar tot el sotabosc i retirar el material vegetal combustible que pugui propagar els possibles incendis, així com retallar les branques baixes per evitar que el foc es propagui a les parts altes dels arbres.

Tot i que no es té constància que l'any passat hi hagués cap incendi a Valldoreix, l'actuació a la vila va començar el passat dijous 3 de maig al barri de la Serreta i finalitzarà a mitjans de juny al barri de Monmany. Pel que fa a l'empresa encarregada, des de l'EMD recorden que, de cara a l'any que ve, la concessió s'haurà de renovar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem