25 incendis i 36 hectàrees cremades al Vallès durant l'estiu

Detectades 143 accions d'infracció i 558 punts de risc des de l'inici de la campanya de vigilància contra incendis forestals a la demarcació de Barcelona

El Vallès Occidental ha patit 25 incendis des de l'inici de la campanya d'estiu de prevenció de focs, el passat 17 de juny, segons dades de la Diputació de Barcelona. En total han cremat poc més de 36 hectàrees, situant la comarca com la tercera de Barcelona amb més superfície calcinada.

Des de l’inici de la campanya, són 161 els incendis de vegetació que s’han produït a les comarques barcelonines, dels quals 45 han afectat zones forestals, amb 717,6 ha afectades.

Durant la primera quinzena d'agost, s’han produït un total de 31 incendis de vegetació a la demarcació de Barcelona, dels quals 21 han afectat zones forestals, amb 376,88 ha cremades. Aquestes xifres se situen per sobre de la mitjana dels darrers 14 anys per a aquesta mateixa quinzena, situada en 17 incendis forestals i 355,3 ha cremades.

Si no es té en compte la superfície cremada l’any 2003 (5.219 ha), la superfície afectada de la quinzena present es troba molt per sobre dels valors dels últims anys. Gran part del terreny afectat ha estat degut a l’incendi iniciat al Municipi d’Artés el dia 5 d’agost (363,08 ha).

Malgrat tot, els informadors del Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona (PVI) han aconsellat i informat d'accions preventives a un total de 46.742 persones des de l'inici de la campanya, el 17 de juny, dissuadint 143 accions d'infracció i detectant 558 punts de risc en el conjunt dels 269 municipis de la demarcació de Barcelona que participen en la campanya.

A Sant Cugat

Sant Cugat va començar la campanya de prevenció d'incendis amb l'alerta posada per les altes temperatures i la falta de pluges. En la primera part de l'estiu, s'han activat en diverses ocasions els plans contra el risc d'incendi, especialment durant setmanes amb onada de calor.

Així, fins a arribar a l'agost es van produir diversos focs a Sant Cugat, tot i que cap de consideració. Es van cremar 300 metres quadrats de matoll a Valldoreix o 200 metres quadrats també de matolls a l'entorn de la Via Augusta de Sant Cugat.

Un dels focs més importants es va produir a Volpelleres, a l'entorn de la C-16, i que va cremar tres hectàrees de matolls i algun arbre. No és l'únic foc prop d'una via, ja que també va cremar una zona pròxima a la B-30. Durant l'estiu s'han produït altres petits focs a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem