Valldoreix vol desvincular l'Aplec de la Salut del Dia de la Hispanitat

Tots els partits de Valldoreix buscaran una nova data de consens per l'Aplec de la Salut

L'EMD de Valldoreix crearà una comissió de treball per estudiar la desvinculació de l'Aplec de la Salut del Dia de la Hispanitat. La Junta de Veïns, amb el suport de PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC i Cs; va aprovar una proposta d'ERC-MES per deixar de celebrar la tradicional festivitat el dia 12 d'octubre i portar-la a una altra data. El vocal de Cultura, Joaquim Castelló, ja es va expressar en aquesta línia després de la baixa assistència a l'últim Aplec de la Salut.

"Malgrat que les raons que motiven les festivitats de l’Aplec de la Salut i el dia de la Hispanitat són diferents, la coincidència de dates les vincula de forma inevitable", va argumentar el vocal republicà Noël Climent, que va afegir: "El dia de la Hispanitat commemora amb opulència el 'descobriment' d’Amèrica, obviant que l’arribada dels colonitzadors espanyols al continent americà va comportar l’inici del genocidi de la població indígena".

Així, es va acordar debatre conjuntament amb les entitats participants de l’Aplec i amb els representants polítics que integren el Ple de l’EMD la conveniència de deixar de celebrar l’Aplec de la Salut el dia 12 d’octubre i cercar una nova data de consens. Castelló va anunciar que convocaria una reunió pròximament i va considerar el canvi de data com a "importantíssim".

El canvi també podria servir per garantir la celebració del concurs de paelles, que ja és una tradició a l'ermita de la Salut, i que algun any s'ha hagut de deixar de fer per perill d'incendi en aquestes dates. A més, el fet que alguns anys el 12 d'octubre també sigui un pont, fa baixar la participació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem