Veïns de La Floresta es concentren per demanar un servei total del consultori

Prop de 70 persones s'han concentrat davant del consultori demanant l'atenció sanitària que tenien abans de la pandèmia de la Covid-19 i manifestant que "la sanitat no és un negoci sinó un bé comú"

Unes setanta persones s'han concentrat aquest dissabte 5 de juny al Centre Social i Sanitari de La Floresta per reclamar la reobertura total del consultori i una sanitat pública i de qualitat. La concentració organitzada per la Plataforma per la reobertura del centre de salut de La Floresta juntament amb Marea Blanca. Posteriorment s'ha fet una assemblea entre tots els participants per valorar la situació actual i decidir les accions futures per tal de continuar amb la reclamació per la reobertura total dels centres.

Els veïns i veïnes de La Floresta s'han reunit davant el centre en una manifestació que s'ha acompanyat amb crits de "Obrim els CAPs" i "Sanitat pública per a tothom" i amb pancartes amb el lema "La Floresta en lluita, defensem l'atenció primària i la reobertura total dels centres de salut".

Pancarta a favor de la reobertura total dels centres de salut. FOTO: Amit Gayà.

Pancarta a favor de la reobertura total dels centres de salut. FOTO: Amit Gayà.

 

Seguidament la concentració ha seguit amb una assemblea en què s'han posat en comú els punts de vista sobre el tancament. L'expresident del Consell de Barri, Ramon Piqué, ha expressat el seu desacord amb la situació actual "actualment tenim un servei semiobert que no ens serveix, diuen que el motiu actual és la pandèmia, però s'està parlant de reobrir tot, menys el servei sanitari, això no és tornar a la normalitat". D'altra banda, alguns veïns també han reclamat la incoherència amb la reobertura d'altres CAPs: "No s'entén que altres CAPs de Sant Cugat tinguin el seu servei total i d'altres no estiguin ni oberts, creiem que la salut no és un negoci, sinó un bé comú per a tots i l'administració no fa res perquè així sigui".

Assemblea posterior a la manifestació per la reobertura total del Centre Social i Sanitàri de la Floresta. FOTO: Amit Gayà.

Assemblea posterior a la manifestació per la reobertura total del Centre Social i Sanitàri de la Floresta. FOTO: Amit Gayà.

Actualment el servei que ofereix el consultori sanitari és dimarts de 8 a 14h i dijous de 16 a 20h amb una infermera un administratiu i sense metge. Una situació que es dona des del passat mes d'octubre de 2020 quan els consultoris de La Floresta i Les Planes van reobrir les portes després de sis mesos tancats.

Més info: Els consultoris de La Floresta i Les Planes obren les portes deprés de sis mesos tancats

El president de l'Associació de Veïns El Faig i un dels participants en la concentració, Paco Bailón, ha explicat quin és l'objectiu d'aquesta concentració: "Encara no ens han dit res, l'administració està donant resposta a la reobertura de sectors com el de la restauració, però de la sanitat pública ningú parla de quan podran tornar a obrir totalment els centres d'atenció primària. Volem que com a mínim CatSalut, la Mútua de Terrassa i l'Ajuntament, ens digui quan es podrà a obrir totalment". A més, Bailón ha expressat que als veïns de La Floresta no se'ls té en compte: "Volem recordar que no tenim un servei de qualitat ni a La Floresta ni a Les Planes i no tenim servei per a la gent gran, tenim la sensació que les associacions de veïns molestem. I a part d'una millora en la sanitat pública, demanem que es millorin les instal·lacions del centre".

En l'assemblea posterior a la concentració s'han explicat algunes de les propostes que es poden dur a terme a partir d'ara per tal de seguir amb la reclamació. Entre elles, arribar intentar arribar a una autogestió del centre i realitzar una recollida de signatures per portar-la Servei Català de la Salut. Una manifestació en la qual també ha participat El Senglar Cultural i que ha tingut el suport de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics.

Amb tot, el proper dilluns 7 de maig s'ha convocat una concentració a les 11 del matí a l'estació de Renfe de Sant Cugat des d'on sortiran bicicletes i cotxes, que es mouran per tota la ciutat per demanar una sanitat pública i de qualitat.

 
Comentaris

Destaquem