Veïns de La Floresta reclamen la reobertura total del consultori sanitari

El centre mèdic de La Floresta va reobrir portes a l'octubre després de sis mesos tancat, però sense metge i amb horari reduït

Veïns de La Floresta s'han concentrat aquest dimarts a les portes del Centre Social i Sanitari per reivindicar la reobertura total del consultori sanitari del barri. El Departament de Salut va tancar al març el centre mèdic (també el de Les Planes), que va reobrir les portes a principis d'octubre però de manera parcial i sense metge. Els veïns reclamen recuperar al 100% al servei i defensen una aposta clara per la sanitat pública i de proximitat.

Actualment el consultori només obre dimarts al matí i dijous a la tarda, amb la presència d'una enfermera i un administratiu i sense metge. Un pas "insuficient" pels veïns, que assenyalen les retallades dels últims anys en salut com l'origen de la situació actual. "Un grup de veïns, cansats de la situació i defensors de la sanitat pública, vam decidir convocar la gent a fer una cua simbòlica per defensar la sanitat pública i de qualitat i exigir l'obertura dels ambulatoris al 100%", explica el veí Oriol Ribera.

Més info: Els consultoris de La Floresta i Les Planes obren les portes deprés de sis mesos tancats

"Tots els arguments dels gestors de la sanitat no es basen en fets reals. Ells diuen que reforçaran l'atenció primària i ja ho veiem: no podem considerar ni que estigui obert", lamenta Oriol Ribera, que afegeix: " Diuen que no ens desplacem i envien la gent a vacunar-se de la grip o al metge a Sant Cugat". Ara, per qualsevol visita mèdica, han d'anar al CAP de Valldoreix.

El tancament durant mesos de l'ambulatori ha afectat molt negativament el veïnat. "A La Floresta hi ha gent amb dificultats per desplaçar-se i es un barri perifèric. Si t'envien al centre, molta gent no acaba anant al metge i es queden a casa", detalla Oriol Ribera, que també denuncia el mal funcionament de l'atenció telefònica.

Més info: La gent gran, la més afectada pel tancament dels consultoris de La Floresta i Les Planes

Per tot plegat, els veïns es seguiran mobilitzant fins a aconseguir que el servei torni a funcionar com abans del tancament al març i disposin de metges. De fet, aquest dijous a la tarda convocaran un altre acte a les portes del consultori.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem