Veïns de La Serreta, "en peu de guerra" per robatoris al barri

Alguns veïns s'han trobat els seus cotxes oberts i amb indicis que algú hi ha passat la nit

Veïns del barri de La Serreta, entre Valldoreix i La Floresta, han denunciat l'increment de robatoris que estan patint. "Tenim els veïns molt espantats. Estan en peu de guerra", ha alertat el president de l'associació de veïns, Quim Castelló, que assegura que la situació "és preocupant".

En les últimes setmanes s'han produït diversos robatoris en habitatges de la zona i el veïnat reclama més presència policial per fer-hi front. A més, alguns veïns denuncien que han robat també a l'interior dels seus vehicles.

Els Mossos d'Esquadra han explicat al TOT que en les últimes tres setmanes han detectat un robatori al carrer de Ginebró, que va acabar amb dos detinguts (que van ser enviats a presó). I un intent de robatori al carrer de la Llebre, on es van obrir diligències policials. Tot i això, els veïns en relaten més, ja que alguns no han interposat denúncia.

El relat dels veïns

Un veí del carrer del Canal de la Mànega relata com van entrar a casa seva durant la matinada del 3 de febrer, mentre dormia. Van accedir a l'habitatge per una finestra i van emportar-se diversos objectes. Dies després van entrar a la casa d'un veí. "Estan campant al seu aire", denuncia. La proximitat amb el bosc és un dels elements que facilita l'actuació dels lladres.

Un parell de setmanes després, aquest veí també va patir un robatori en el seu cotxe, mentre el tenia aparcat davant de casa a la nit. Una situació similar a la d'un altre veí del carrer del Rusc, que quan va anar a treballar pel matí va veure que tenia el cotxe obert.

 

Passant la nit en un cotxe

A més, en el seu cas es va trobar el seient del copilot totalment reclinat, el vidre entelat i amb petjades de fang per la zona del quadre de comandament. "És com si algú va dormir-hi una estona", explica. Poca estona abans, també van entrar en un cotxe d'una veïna.

"Els veïns estan emprenyats, perquè estan robant per la zona. Hi ha veïns amb nens, gent gran... i estan bastant espantats", apunta aquest veí. Una realitat que es constata a través del grup de Whatsapp que comparteix amb veïns de la zona, alguns dels quals han patit robatoris a casa darrerament.

"Hi ha sensació d'abandonament"

El veí del carrer del Rusc va trucar la policia per informar del que s'havia trobat, ja que creia que podia ser una informació útil i que alguns lladres podien utilitzar vehicles estacionats per amagar-se o vigilar les cases. "No em van atendre, em van dir que demanés cita. Hi ha sensació d'abandonament", afegeix.

El veí del carrer del Canal de la Mànega també lamenta el nou sistema de cita prèvia per posar denúncies. "Vaig anar a la comissaria per denunciar el robatori. Però em van dir que no em podien atendre, perquè necessitava cita prèvia. Dedico una hora per anar a la comissaria i no m'atenen", explica. Finalment, va desistir i no ha interposat denúncia.

Servei "insuficient"

El president de l'Associació de Veïns de La Serreta assegura que la presència policial a Valldoreix és "totalment insuficient" pels més de 100 quilòmetres de carrers de la vila. "És un mal endèmic", assegura. De fet, a la zona de la Serreta ja es va viure una onada de robatoris fa un parell d'anys.

"Amb els dos policies que ens envia Sant Cugat, no fem res", afegeix Castelló, que denuncia que el barri és "terra de ningú". Tot i això, agraeix que el govern santcugatenc s'hagi posat en contacte amb ells per interessar-se per la situació.

Poca presència policial

El problema, afirma, és que Valldoreix no disposa d'un ajuntament propi, el que, segons ell, permetria disposar d'una comissaria i més dotació policial. Aquesta situació, expliquen alguns veïns, alenteix la reacció policial davant d'alguns avisos. Cal recordar que el govern municipal va anunciar la voluntat d'obrir una subcomissaria entre Valldoreix i La Floresta.

Més info: Sant Cugat planteja fer una subcomissaria de la Policia Local a Valldoreix

Una queixa compartida és que la presència de patrulles policials és molt "escassa" en aquests indrets. De fet, Sant Cugat és una de les ciutats amb una ràtio de policies més baixes de tota la província de Barcelona.

 
Comentaris

Destaquem