Sant Cugat planteja fer una subcomissaria de la Policia Local a Valldoreix

El govern de Sant Cugat buscarà conjuntament amb l'EMD de Valldoreix un local cèntric per tal de convertir-lo en la subcomissaria

L’Ajuntament de Sant Cugat té la voluntat de crear una subcomissaria de la Policia Local a Valldoreix, segons va explicar TV3 i ha confirmat al TOT el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol. El projecte es troba en fase embrionària i tot just el govern municipal ha començat la recerca d'un local per instal·lar-la. “Hem contactat amb l’EMD i els hi sembla bé. Ara estem buscant el lloc on es pugui instal·lar”, ha explicat Carol, que ha afegit que l’objectiu és que entri en funcionament abans d’acabar el mandat.

La idea és potenciar la descentralització del servei de la Policia Local i oferir un servei de més proximitat als veïns de Valldoreix, així com els de Mira-sol o La Floresta. Segons el regidor, la intenció és que la subcomissaria compti sempre amb un agent d’atenció a la ciutadania i una patrulla al carrer. Cal recordar que durant el 2018 els robatoris a Valldoreix van augmentar de manera important, tot i que en aquest 2019 la xifra ha vingut disminuint.

Més info: Por i indignació a Valldoreix pels robatoris

"Amb l'extensió de Sant Cugat, dues comissaries permetrien als ciutadans més accessos als serveis policials", resumeix.

Proximitat i dissuasió

"La voluntat és descentralitzar el servei de la Policia. Sant Cugat té una superfície extensa i d'aquesta manera la Policia tindria un accés més senzill a Valldoreix, Mira-sol i altres districtes", ha destacat Francesc Carol. D'aquesta manera, ha afirmat, es millorarà la sensació de seguretat dels veïns i veïnes i s'incrementarà la proximitat amb el servei, ja que la subcomissaria podrà atendre les denúncies.

"També pot jugar un paper dissuasori. La presència mateixa de la comissaria fa augmentar la presència policial i, si està en un lloc visible, pot ser dissuasori també pels lladres i delinqüents".

I és que la voluntat és trobar un espai cèntric i visible. Aquest dimarts 20 d'agost, Francesc Carol va visitar l'EMD de Valldoreix per començar la recerca d'un local. La idea és que sigui un lloc ja construït, visible pels veïns i de ràpid accés a diferents punts de la vila. Una zona propera a l'EMD és una de les possibilitats.

La subcomissaria

"Es destinarien els agents suficients perquè sempre hi hagués un agent d'atenció a la comissaria per gestionar denúncies i trucades. I una patrulla permanent adjunta a la comissaria. Si calen més patrulles, s'enviarien de Sant Cugat", resumeix el regidor de Seguretat. En aquest sentit, assenyala que les patrulles de Sant Cugat seguirien donant suport a Valldoreix sempre que fos necessari, tot i que recorda que per ara la xifra total d'agents continuarà sent la mateixa per tot el municipi.

La voluntat és que els veïns també puguin arribar a fer el màxim de gestions possibles des d'aquesta subcomissaria. A més, Carol obre la possibilitat que sigui la seu de la futura Policia Verda, una unitat de la Policia Local de proximitat que es recuperarà pròximament.

Disminució de robatoris

Després de l'important augment de robatoris a Valldoreix durant el 2018, que va generar certa alarma entre els veïns, Francesc Carol destaca que des d'inici de 2019 ja es va notar un descens d'aquests delictes a la vila valldoreixenca. En aquest sentit, apunta que la patrulla de paisà i la coordinació amb els Mossos va donar resultats.

Així, la voluntat és avançar en la coordinació amb els Mossos d'Esquadra i planteja, per exemple, que hi hagi patrulles formades per un agent de Policia Local i un mosso. " D'aquesta manera s'optimitzen les patrulles. Si un agent està sol, si pot fer la patrulla amb un mosso, estarà al carrer i hi haurà més patrulles", indica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem