Els veïns de 'Sol i Aire', satisfets amb la represa de la Festa Major

La festa grossa del barri s'ha pogut celebrar amb normalitat després de dos anys d'absència per la pandèmia de la COVID-19

'Sol i Aire' ha tancat la 26a Festa Major amb satisfacció. La presidenta de l'Associació de Veïns i Propietaris, Carolina Oliva, ha qualificat d'"èxit absolut" la celebració d'enguany i s'ha mostrat "molt orgullosa" de representar un barri "tan emblemàtic" i amb "capacitat de cohesió". Sobre això, ha explicat que en la darrera edició, tot i les "preocupacions" que tenen els veïns com a barri, han pogut celebrar la festa i mantenir els vincles que els uneixen.

Pregó

Durant el cap de setmana, s'han celebrat diferents activitats. Una de les més participades ha sigut el pregó, que es va celebrar el passat divendres i que va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i la d'altres responsables del consistori de partits l'equip de Govern i de l'oposició.  Precisament això ho ha valorat molt la presidenta de l'associació de veïns que, segons ha dit, "reiteren el seu compromís amb tots els veïns i veïnes del barri". Sobre la pregonera, Lelia Corvino, ha destacat que ha sabut transmetre "molt bé" l'essència d'un barri solidari i compromès amb les persones i el medi natural.

Més info: FOTOS: El pregó anima a il·luminar "tots junts" la Festa Major de 'Sol i Aire'

A l'esquerra, la pregonera de la Festa Major de 'Sol i aire' de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

A l'esquerra, la pregonera de la Festa Major de 'Sol i aire' de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Exposició

Carolina Oliva també ha qualificat d'"èxit absolut" l'exposició 'Sol i Aire: Projectes en comunitat'. Sobre la mostra, ha afirmat que ha permès visibilitzar totes aquelles accions que el Grup d’autoprotecció i Grup de Natura porten a terme per la conservació i cura de l’entorn natural que ens envolta. Ha dit també que l’exposició ha estat una forma d’homenatjar a tots i totes les veïnes i veïnes que de forma "compromesa i voluntària" treballen per un entorn més sostenible, més net més protegit. L’exposició mostra l’exemple d’una comunitat que "millora" i "exerceix" una funció de preservació del medi natural, segons ha qualificat Oliva.

Exposició inaugurada a la Festa Major de 'Sol i Aire'. FOTO: Cedida

Exposició inaugurada a la Festa Major de 'Sol i Aire'. FOTO: Cedida

Pràctiques d'autoprotecció

El dissabte van tenir lloc les tradicionals pràctiques d'autoprotecció. El Grup d’Autoprotecció amb la seva nova junta el dissabte a les 11:30 va realitzar una jornada de pràctiques i posada en marxa del material de primera actuació del que disposen. Segons ha qualificat la presidenta de l'Associació de Veïns, la participació ha estat "espectacular" i, a parer seu, ha demostrat així la "implicació dels veïns i veïnes" conscients de la responsabilitat en la prevenció davant del risc d’incendis. La jornada pretén també incorporar als més petits del barri fomentant la transmissió de valors en la cura de l’entorn i integrant-los com a part del voluntariat del grup.

Foto de família de la sessió amb el Grup d'autoprotecció. FOTO: Cedida

Foto de família a l'activitat del Grup d'autoprotecció. FOTO: Cedida

Activitats infantils

Seguidament, a la tarda es va dur a terme la gimcana infantil en la qual a través d’un circuit els nens van poder gaudir de jocs i gresca. La participació va ser d’una trentena de nens.

Foto de família dels nens i nenes participants a les activitats infantils de la Festa Major de Sol i Aire. FOTO: Cedida

Foto de família dels nens i nenes participants a les activitats infantils de la Festa Major de Sol i Aire. FOTO: Cedida

Sopar popular

D'altra banda, donades les altes temperatures, la paella i fideuà popular, que estava programada pel dissabte al migdia, donades les altes temperatures es va canviar d’hora i el lloc. De fer-la a les 14h es va traslladar al sopar de forma que, segons recorda Oliva, varen fer un tancament de festa "distès i a la fresca".

Preparant la paella i fideuà a la Festa Major de 'Sol i Aire'. FOTO: Cedida

Preparant la paella i fideuà popular a la Festa Major de 'Sol i Aire'. FOTO: Cedida

Paella fideua Festa Major SoliAire 2

Preparant la paella i fideuà popular a la Festa Major de 'Sol i Aire'. FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem