FOTOS: El pregó anima a il·luminar "tots junts" la Festa Major de 'Sol i Aire'

El pregó a càrrec de Lelia Corvino ha donat el tret de sortida a dos dies de celebració a un dels barris més especials de la ciutat

L’avinguda del Llac de Sol i Aire s'ha tornat a convertir aquest divendres 29 de juliol, després de dos anys d'absència per la pandèmia de la COVID-19, en el centre neuràlgic de la Festa Major de Sol i Aire. Una cinquantena de veïns del barri s'han citat al vespre en aquest indret per presenciar un pregó amb paraules de Lelia Corvino, membre del Grup de Compostatge de Sol i Aire, qui ha valorat la unió que els veïns van tenir durant la pandèmia. "En els moments difícils tots som un i això és el que ens fa humans", ha pronunciat Corvino en un conveni improvisat, just després del pregó. Segons abans, ha plasmat de forma poètica el valor de la pandèmia:"Aquí cada persona brilla amb llum pròpia sobre totes les altres, però el més important de tot és que juntes tenen el poder d'il·luminar Sol i aire. Així que, sense més afegitons, estimats veïns, il·luminem tots junts aquest inici de Festa Major."

Més info: Comença la Festa Major del barri de Sol i Aire

Públic atent durant el pregó de Festa Major de 'Sol i aire' de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Públic atent durant el pregó de Festa Major de 'Sol i aire' de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament 

Un pregó ple d'emoció enceta la Festa Major de 'Sol i Aire'

Leila Corvina ha repassat com han viscut els veïns de 'Sol i Aire' la pandèmia. Els moments d'incertesa dels inicis i com els seus habitants es van mobilitzar per ajudar-se entre ells en els moments més crítics. I s'ha aturat també a reflexionar sobre les lliçons que ha deixat la pandèmia. "La pandèmia no diferencià ni política, ni religió, ni raça ni fronteres, ni classes socials. Crec que això és una gran lliçó per tenir present d'ara endavant", va reflexionar Corvina.

A més, ha destacat que la pandèmia ha alliçonat sobre el sentit de comunitat. En aquest punt, ha destacat la solidaritat de tots els veïns de Sol i Aire per treballar pel barri de forma "anònima" abans i després de la COVID-19. Ha repassat la tasca de totes les entitats del barri, el Grup de Natura, el Grup Compostatge, el Grup d'Autoprotecció i el Grup de confinament. I ha posat en relleu la lluita d'aquests veïns de somiar per "un futur més just".

I ha destacat també la història dels avantpassats del barri, els quals ha qualificat de la "pedra fonamental d'aquesta comunitat que ha definit com "la nostra llar" i dels quals ha animat a recollir el testimoni i a no deixar que mai es perdi la història d'aquest indret singular situat al municipi de Sant Cugat, però al bell mig de Collserola.

Abans de les paraules de la pregonera, la presidenta de l'Associació de Veïns i Propietaris de Sol i Aire, Carolina Oliva, ha valorat la represa de la Festa Major tres anys després de la XXVa edició."Som-hi, reprenem, allà on ho vam deixar. Plens d'emoció i de ganes de celebrar-ho", ha esperonat als veïns Oliva.

A l'esquerra, la pregonera de la Festa Major de 'Sol i aire' de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

A l'esquerra, la pregonera de la Festa Major de 'Sol i aire' de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Suport de l'Ajuntament de Sant Cugat al barri de 'Sol i Aire'

Després d'aquests dos parlaments inicials, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha destacat la singularitat del barri de 'Sol i Aire' i ha mostrat la voluntat de l'Ajuntament de Sant Cugat de defensar el futur del barri. "Avui no sóc aquí per a fer promeses, sinó per mostrar compromís, empatia i voluntat de trobar una solució", ha declarat Ingla. I ha afegit que han fet servir totes les eines a l'abast des de l'Ajuntament i des de fora d'aquest. I s'ha mostrat amb confiança de poder trobar una solució el dia que s'ha fet pública una sentència favorable a la preservació de Torre Negra.

Més info: Sol i Aire reivindica la regularització urbanística del barri

Homenatge a Manel Soler, expresident de l'Associació de Veïns i Propietaris de Sol i Aire

A continuació, s'ha fet un reconeixement a la figura de Manel Soler, expresident l'Associació de Veïns i Propietaris de Sol i Aire i s'ha fet entrega d'una placa commemorativa a la seva dona, que s'ha mostrat visiblement emocionada. Un tribut que, segons figura a l'emblema, se li dona per "la defensa de la seva comunitat i a la seva incansable defensa al dret a resistir, del nostre barri i de les nostres llars", ha llegit l'actual presidenta Carolina Oliva.

Reconeixement a Manel Soler, a la Festa Major de 'Sol i Aire' de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Reconeixement a Manel Soler, a la Festa Major de 'Sol i Aire' de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Record al servei de bus a demanda

Després la presidenta també s'ha referit a la posada en servei en els últims mesos del nou servei d'autobús a demanda. "Després de tants anys, hem aconseguit estar comunicats amb la xarxa. Era un dels serveis que ens faltava i estem molt agraïts", ha destacat Oliva mentre mirava i citava a José Gallardo, regidor de mobilitat urbana a l'Ajuntament de Sant Cugat.

Més info: Sol i Aire estrena un bus a demanda que connecta amb Les Planes

Exposició sobre les accions que es fan a 'Sol i Aire'

Els discursos han acabat amb la presentació de l'exposició a càrrec de la Rocio que resumeix una bona part de les activitats que es fan en el barri i que es pot visitar al local de l'associació de veïns a l'avinguda del Llac.

Visita a l'exposició a l'inici de la Festa Major de Sol i aire de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Visita a l'exposició a l'inici de la Festa Major de Sol i aire de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

Però el punt final de l'acte l'ha posat el confeti que han tirat els disparadors que han impulsat l'alcaldessa de Sant Cugat, la presidenta de l'associació de veïns i la pregonera.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, al mig, disparant el confeti d'inici de Festa Major de 'Sol i Aire' de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, al mig, disparant el confeti d'inici de Festa Major de 'Sol i Aire' de Sant Cugat. FOTO: Ajuntament

A l'inici de la Festa Major també han assistit altres representants del consistori santcugatenc com el regidor de Seguretat i esports, Francesc Carol, el regidor de Ciutadans, Aldo Ciprian o els regidor de Junts Per Sant Cugat, Josep Maria Vallès i Joan Puigdomènech.

La Festa Major de Sol i Aire continua

La primera nit de Festa Major ha continuat amb el sopar de germanor i posteriorment ha tingut lloc el ball a la fresca amb l’orquestra Tay-May.

El dissabte, 30 de juliol, es faran les ja habituals pràctiques amb el Grup d’Autoprotecció, a les 11.30 h. A les 14 h se celebra un dinar popular i a la tarda serà el torn per a les activitats infantils.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem