El Viaró i La Farga mantenen el concert de Primària que la Generalitat no volia renovar

El Govern volia no renovar el concert a les escoles que segreguen per sexe i el TSJC ha concedit les cautelars a aquests centres

El Viaró i La Farga, centres de Sant Cugat, són 2 dels 11 centres que havien perdut el concert de Primària de la Generalitat, que havia decidit no renovar-lo als centres que segreguen per sexe, a través d'una resolució. La Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Escoles Lliures de Catalunya (FAPEL) -de la qual formen part La Farga i El Viaró-, però, la va recórrer.

[r.1]

Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els ha concedit les cautelars. Això, a efectes pràctics significa que aquests centres seguiran rebent el concert de Primària un mínim de 6 anys més, tal com apunta la sentència del TSJC. "El Tribunal és molt clar i ratifica de forma inequívoca el dret d'aquestes escoles a rebre finançament públic com tots els centres del Servei d'Educació de Catalunya", asseguren des de la FAPEL.

En qualsevol cas, la cautelar va provocar "gran alegria" entre la direcció d'El Viaró.

Contra la llei Celaá

El Congrés dels Diputats ha aprovat recentment una nova Llei d'Educació, coneguda com a Llei Celaá. Una llei que, en la mateixa direcció que la resolució aprovada a la Generalitat, denega el dret a finançament als centres educatius que segreguen per sexe. "Esperem que els tribunals així ho determinin novament", apunten des de FAPEL.

De fet, consideren que "aquesta llei és molt lesiva per al sistema educatiu, especialment en relació amb l'escola concertada", i que "atempta contra la pluralitat, la igualtat d'oportunitats i la llibertat d'educació".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem