Vols un cotxe elèctric? Així s'instal·len els punts de recàrrega

Amb un punt propi, disposaràs d'una connexió per recarregar el teu cotxe de forma habitual

Una de les principals pors a l'hora de comprar-se un cotxe elèctric és no comptar amb una instal·lació adequada per poder recarregar-lo. Sovint pensem que tenir un aparcament comunitari ens ho posarà tot molt més difícil i que instal·lar una estació de recàrrega a un pàrquing propi és extremadament car.

La instal·lació dels punts de recàrrega és molt fàcil, tot i que requereix el treball d'un instal·lador electricista autoritzat, ja que s'han de complir la normativa que garanteix el bon funcionament i la seguretat de la instal·lació.

S'ha de comptar amb un electricista autoritzat, ja que s'ha de complir la normativa que garanteix el bon funcionament de la instal·lació

En el cas dels aparcaments comunitaris, no cal sotmetre a votació de la junta de propietaris la instal·lació d'aquest tipus d'infraestructures. Abans d'instal·lar res, però, s'ha de decidir quin dels tres tipus de punt de recàrrega prefereixes.

Pots decidir-te entre el punt col·lectiu, que permet endollar diversos cotxes, un únic comptador; el punt individual, l'ampliació de la instal·lació elèctrica de casa teva casa; o la instal·lació d'un punt de subministrament exclusiu per al cotxe.

Després d'escollir el tipus d'infraestructura, això sí, hauràs d'informar a la comunitat de propietaris per escrit amb el teu segell o signatura i guardar-te una còpia. Tot aquest procés és extremadament senzill, però l'has de tenir en compte per complir amb la normativa vigent i estalviar-te cap ensurt.

No cal demanar permís a la comunitat de propietaris, tot i que se'ls ha d'informar per escrit

Si el que vols fer, en canvi, és instal·lar el punt en un garatge privat, només hauràs de comptar amb un tècnic que faci un estudi per ampliar la teva instal·lació fins al punt on recarregaràs el cotxe.

 

 

Un altre dubte que s'acostuma a tenir és si s'ha de comprar un punt de recàrrega específic. En aquest sentit, Endesa és proveïdora de solucions per a particulars, que poden tant comprar com llogar el punt per al seu cotxe. Per facilitar les gestions relacionades amb la recàrrega, a més, ofereix tarifes específiques, que funcionen amb energia totalment renovable i que costen menys d'un euro al dia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem