Sussanna Pellicer, alcaldessa accidental de Sant Cugat, atribueix al desconeixement les declaracions del PSC sobre el PIRMI

Pellicer, tinent d’alcalde de Serveis Socials, assegura que s’ha atès a totes les persones afectades pel canvi de legislació respecte la Llei de Renda Mínima d’Inserció

La modificació de la Llei sobre Renda Mínima d’Inserció que ha portat al PSC de Sant Cugat a demanar accions a l’Ajuntament de Sant Cugat per posar remei a la desinformació, ha rebut resposta per part del consistori.

Susanna Pellicer, tinent d’alcalde de Serveis Socials, i alcaldessa accidental durant les vacances de Mercè Conesa, ha atribuït la nota de premsa del Partit dels Socialistes al “desconeixement de tot el que s’ha fet durant el mes d’agost i finals de juliol des de serveis socials de l’ajuntament”, ja que “des de que es va saber el canvi de rebre l’ajuda, ens hem posat en contacte en totes les persones que reben aquesta ajuda”.

A Sant Cugat hi ha 178 famílies que reben el PIRMI, i tot i la dificultat de localitzar a moltes d’elles, s’ha aconseguit contactar amb totes elles, ja que tenen molta mobilitat degut a les situacions extremes, i, com afirma Pellicer, “a banda de localitzar-les, els hem aconsellat que, a part de cobrar el taló que porta dintre la carta que han rebut, demanin una revisió dels seu expedient a la Generalitat”, i per altra banda, “informar-los de com aniran a partir d’ara aquestes ajudes” a partir de la guia de la que disposava Serveis Socials.

Susanna Pellicer no nega el desconcert inicial, però assegura que “des de Serveis Socials s’ha atès a tothom”. “Hem atès personalment a moltes de les persones afectades”, apunta Pellicer, que per diferents motius ara perdran part del que estan cobrant actualment.

“El dubte que tenim és amb les persones que havien sol•licitat aquesta ajuda i no han rebut resposta dins d’aquest període”, afirma Susanna Pellicer, “ja que es deia que no se’n donarien més fins a finals d’any”, però “ens hem posat en contacte amb la Conselleria i ens han dit que sí, se seguiran donant, però més puntualment revisades”, assegura.

El problema està en que “fins ara l’ajuntament avançava una part d’aquest PIRMI a les persones que se’ls donava l’ajuda per evitar desnonaments, etc., perquè l’expedient sortia molt avançat des de l’Ajuntament”, una quantitat puntual que després les persones beneficiàries tornaven el cent per cent. “El que no sabem què passarà és a partir d’ara, que no sabem del cert a qui se li atorgarà l’ajut i a qui no”, ja que l’ajuntament “no pot avançar aquests diners si no sabem si després es podran retornar”. Pellicer apunta que caldrà un canvi “per adaptar-se a les noves condicions”.

Pel que fa a la nota de premsa del PSC, Pellicer apunta que “no entenc la seva posició i alarma”, ja que “no s’han posat en contacte amb mi, ni amb serveis socials”, i “des del primer dia, s’ha atès tothom que ho ha necessitat i s’ha contactat amb tots els afectats amb una actitud totalment proactiva”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem