La recollida de voluminosos s'amplia a dos dies a cada barri

El nou contracte de voluminosos permetrà ampliar la recollida a dos dies a tots els barris

L'Ajuntament de Sant Cugat ha adjudicat el contracte de recollida de voluminosos i la gestió dels punts verds per 5,99 milions d'euros per quatre anys. El servei s'ha atorgat a l'empresa L'Arca del Maresme, Empresa Inserció, i es pot prorrogar dos anys més.

Concretament, s'encarregarà de la recollida de voluminosos, cartró comercial, fracció vegetal i selectives especials. A més, també gestionarà el punt verd del centre, el punt verd del mercat de Torreblanca i els punts verds mòbils.

Entre altres, el nou contracte preveu ampliar a dos dies la recollida de voluminosos a tots els barris. També s'amplia amb la recollida de restes vegetals, bicicletes, piles o cartró. A més, el punt verd tindrà més personal i ampliarà els horaris d'obertura. Per tot plegat, el contracte ha passat de 900.000 a 1,5 milions d'euros anuals. 

 

Més info: Sant Cugat vol ampliar el servei de recollida de voluminosos a 2 dies a tots els barris

L'Arca del Maresme va iniciar la seva activitat el 1997 i un dels seus objectius és promoure la inserció sociolaboral dels col·lectius sensibles exclosos del mercat laboral ordinari com persones amb discapacitat o en perill d'exclusió social o laboral. Fins ara, el servei a Sant Cugat anava a càrrec d'Engrunes, que també apostava per la reinserció laboral. 

L'adjudicació s'ha fet amb els vots a favor del govern d'ERC, PSC i CUP i Junts per Sant Cugat. El regidor de Serveis Urbans, Jose Gallardo, ha destacat que el nou contracte s'ha ampliat per poder donar més serveis de recollida i als punts verds.

Des de Ciutadans, han lamentat que no havien disposat de tota la informació del contracte i, per aquest motiu, han apostat per l'abstenció. 

Paper de la ciutadania

La regidora de Junts, Cristina Paraira, ha volgut enviar un missatge a la ciutadania: "Com millor ho fem els ciutadans, menys diners hi hauríem de destinar. Fem una crida a la reutilització". El nou contracte també preveu incrementar les passades de repàs per recollir voluminosos fora del dia que toca, un fet que no convenç a Paraira perquè podria implicar que la gent no complís amb els horaris. 

"Es continua amb un camió de repàs, que ja existeix. L'augment de voluminosos ha estat exponencial des de la pandèmia. Estem fent esforçor i recollint en dies que no toca, perquè si no, hi ha llocs on no es podria caminar", ha lamentat Jose Gallardo, que ha demanat més sensibilització de la ciutadania.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem