Així serà la baixada de Can Llobet: plataforma única i sense aparcaments

“Hi ha una veritable voluntat de l'Ajuntament de Sant Cugat de posar-nos al dia al barri de la Floresta”

Les obres per convertir la baixada de Can Llobet de la Floresta en una via pacificada començaran finalment a principis de 2018. Així ho ha anunciat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, durant una visita a la zona aquest dimecres 12 de juny. El Consell de Barri de la Floresta fa temps que reclama una remodelació d'aquest carrer per prioritzar els vianants, ja que forma part del camí segur entre l'estació i l'escola.

L'Ajuntament té la previsió de començar les obres, que tenen un pressupost de 263.000 euros, a principis de 2018 i haurien d'estar enllestides durant el mateix any.

Amb l'objectiu de pacificar el carrer, el projecte de remodelació preveu convertir la baixada de Can Llobet en una via de plataforma única amb voreres amples per facilitar el pas de vianants. Per fer moderar la velocitat dels vehicles, s'instal·laran franges de paviment discontinu en diversos punts.

El projecte també  preveu eliminar l’aparcament en aquest carrer, a excepció dels dos extrems, i col·locar elements de mobiliari urbà en aquells punts on la via és més ample.

"És un eix estructurant del barri entre l'estació de Ferrocarrils i els equipaments esportius i educatius i que actualment té unes condicions que no faciliten l'ús dels vianants: és un carrer estret, amb voreres estretes, aparcament", ha explicat Calvet, que ha reconegut que "dificulta molt el pas de vianants, de nens, de famílies amb cotxets...". Així, la remodelació per Calvet hauria de servir per convertir la baixada de Can Llobet "en un eix cívic" de la Floresta.

Sis milions en inversions

La baixada de Can Llobet, des de la part superior FOTO: Localpres

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, acompanyat del comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha aprofitat la visita a la Floresta per destacar les actuacions que s'estan tirant endavant a al barri amb la “voluntat de millorar les condicions de vida” dels veïns.

“Un conjunt d'inversions que estan al voltant dels sis milions d'euros, fets amb inversió de l'Ajuntament i que van més enllà del mandat”, ha recalcat. Calvet ha repassat les actuacions fetes, com la pavimentació d'una quarantena de carrers, i ha explicat les futures, com la remodelació de la plaça del Doctor Miquel Olivella, la segona fase del pla de millora, que suposarà una inversió de dos milions d'euros al barri.

“Hi ha una veritable voluntat de l'Ajuntament de Sant Cugat de posar-nos al dia al barri de la Floresta”, ha explicat Damià Calvet, que ha reconegut un cert deute amb el districte: “Totes aquestes inversions signifiquen una actualització que teníem pendent”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem