L'Ajuntament vol recuperar el projecte de la biblioteca central

L'equip de govern del mandat entre el 2015-2019 havia presentat un projecte per edificar la biblioteca en el parc de Ramon Barnils

L'Ajuntament de Sant Cugat ha explicat que vol construir una nova biblioteca central, recuperant així el projecte que tenia l'equip de govern del mandat 2015-2019. La idea és construir "una nova biblioteca central, amb una organització i un servei molt més efectius i a l'altura d'una ciutat que en el futur arribarà als 100.000 habitants", ha manifestat l'Ajuntament en un comunicat.

Més info: La construcció de la nova biblioteca central genera debat al ple municipal

L'anterior equip de govern, format per ERC, PSC i la CUP, va assegurar que no era una de les seves prioritats, tot i que va portar a aprovació en el ple municipal de desembre del 2019 una modificació del projecte per combinar la biblioteca amb altres usos culturals, com crear un espai per entitats o una sala polivalent i de concerts. El projecte inicial, a més, va comptar amb el rebuig de part de la població, naixent plataformes com Salvem Parc Barnils, que tenien per objectiu protegir el parc.

Més info: La Biblioteca Central es transforma en un nou espai cultural

Més info: Neix Salvem Parc Barnils per aturar la construcció de la nova biblioteca

El projecte encara no estava del tot concretat, pero la idea era que la nova biblioteca s'ubiqués al parc de Ramon Barnils, a la part més pròxima al carrer de Ferran Romeu i la rambla de Puig i Cadafalch. En els primers dissenys, l'equipament comptava amb uns 4.200 m² i costava prop de 9 milions d'euros. Per fer-se realitat aquesta ubicació, però, es necessitaria l'expropiació de les casetes del parc de Ramon Barnils. A més, amb el pla de contingència que té actualment l'Ajuntament, la Generalitat prohibeix invertir en un projecte que no estigui ja en marxa. Amb tot, l'equip de govern actual encara no ha explicat més detalls sobre la ubicació d'aquesta nova biblioteca. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem