El projecte d'habitatge cooperatiu de les Cases dels Mestres supera l'últim escull

Aquest era el pas que faltava i la cooperativa ja pot iniciar el projecte

El projecte per construir la primera promoció d’habitatge públic en règim de cooperativa a Sant Cugat ja és una realitat, i és que l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha signat el dimecres, 4 de novembre, la cessió d'ús dels terrenys de les Cases dels Mestres a Sostre Cívic, la cooperativa que construirà els habitatges.

Aquesta cessió d'ús arriba pocs dies després que s'aturés un desnonament a les Cases dels Mestres. Un desnonament que era necessari per poder començar el projecte, tal com van explicar des de l'Ajuntament al TOT Sant Cugat. L'operació es va aturar fins a trobar una solució habitacional per a la persona que okupava l'habitatge.

Més info: Prorroguen el desnonament de les Cases dels Mestres per trobar una solució

La promoció

La promoció es posarà en marxa amb la modalitat d'autoconstrucció en règim de cooperativa (masoveria urbana). Consisteix a cedir un habitatge en desús i/o mal estat a canvi que els seus inquilins assumeixin les obres de rehabilitació i manteniment.

A l'immoble de les "Casetes dels Mestres" s'hi adequaran un total d'11 habitatges i un local social comunitari. Serà, també, la primera promoció d'habitatge protegit al barri de la Floresta. Els treballs per adequar les "Casetes dels Mestres" començaran immediatament, ja que la llicència d'obres ja està atorgada.

Masoveria urbana

Promusa ha assumit el cost del projecte i direcció d’obres així com el cost del projecte d’urbanització de l’espai públic de l’entorn. Així mateix al llarg dels primers 15 anys anirà aportant suport financer per import total de 280.000 euros que seran retornats per part de la cooperativa a partir de l’any 20. El cost estimat del projecte és de 1.100.000 euros.

Els  masovers i les masoveres es faran càrrec de l’execució de la rehabilitació del conjunt dels 11 habitatges i el local social comunitari així com de la resta del finançament necessari  per a la posta en marxa de la promoció. El lloguer tindrà una durada màxima de 25 anys i els inquilins, un cop acabades les obres a l’habitatge, pagaran un lloguer simbòlic de 4€ m2 (més l’IBI i les despeses de comunitat).

La cessió d’ús de les “Casetes dels Mestres” a la cooperativa Sostre Cívic és per a 75 anys. Una vegada finalitzada la cessió, Promusa recuperarà els habitatges per seguir-los oferint en règim de lloguer de protecció oficial.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem