Comencen els tràmits per fer habitatge públic al carrer Villà i Can Mates

L'antic garden del carrer de Villà de Sant Cugat acollirà 30 habitatges públics

L'Ajuntament de Sant Cugat ha iniciat els tràmits per construir habitatge públic al carrer de Villà i al barri de Can Mates. Es tracta d'una promoció de 30 pisos a l'antic garden del carrer de Villà i 40 habitatges al carrer de Puig de Rimila, a tocar de l'hipòdrom. La previsió és que estiguin acabats el 2026.

Així, s'ha obert la consulta prèvia de les modificacions urbanístiques que permetran aquests dos projectes. Tots els ciutadans tenen temps fins al 24 de gener per fer les seves aportacions i comentaris a través del portal de participació de l'Ajuntament. Un cop finalitzat aquest procés, s'iniciarà la redacció dels tràmits urbanístics per la seva aprovació.

La superfície total de l’àmbit del carrer de Puig de Rimila és de 3.025 metres quadrats. La modificació permetrà transformar el sol, actualment amb ús terciari, per poder-hi fer habitatge de protecció pública i equipaments a la planta baixa. L'espai del garden del carrer de Villà, que té 1.636 metres quadrats, és actualment sòl per a equipaments.

Captura de Pantalla 2023 01 19 a les 12.12.30

El projecte al carrer de Puig de Rimila, entre l'hiopòdrom i la plaça del Xic

Pla d'habitatge públic

Aquests dos projectes formen part del pla d'habitatge assequible del govern de Sant Cugat, que preveu la construcció d'uns 1.400 habitatges protegits fins al 2030. La majoria d'ells es troben al futur barri de Ca n'Ametller, que tot just s'està començant a dibuixar. A més, per més enllà de 2030 hi ha la segona fase del nou barri de Ca n'Ametller, amb la previsió de 1.600 pisos de protecció oficial.

Més info: Sant Cugat comença a dibuixar el nou barri de Ca n'Ametller

En total es preveu una inversió global de 480 milions d'euros, que assumiran l'Ajuntament i promotors privats. A banda de Ca n'Ametller, destaquen els projectes de Ragull Centre (72 habitatges públics), a l'avinguda del Pla del Vinyet (94) i a Can Vasconcel (116).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem