El pont de Can Gatxet ja està obert per a vianants i ciclistes

Les obres, que han durat cinc mesos, han tingut un cost de 236.000 euros

El pont de Can Gatxet, que connecta els barris de Mira-sol amb Can Mates per sobre la via del tren, ja està reobert al trànsit de vianants i de ciclistes. Després de cinc mesos d’obres, que han tingut un cost de 236.000 euros per l’Ajuntament de Sant Cugat, el pont ja es pot utilitzar pels veïns i veïnes.

El pont de can Gatxet ha estat tancat al pas durant els darrers dos anys i mig pels desperfectes que tenia aquesta construcció gairebé centenària i que ara l’Ajuntament ha restaurat i millorat. La rehabilitació ha consistit en la reparació dels desperfectes, la millora del lateral i la construcció d’una rampa adaptada i un accés amb escala.

“És un pont llargament reivindicat per veïns i veïnes de la zona i que ha de facilitar la mobilitat sostenible en aquest punt de la ciutat amb equipaments bàsics com escoles o l’Arxiu Nacional”, destaca el tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Damià Calvet, que explica que també era una petició de famílies del Catalunya o el Turó de Can Mates. Per a Calvet, es tracta d’una obra que tindrà “una gran utilitat” i que s’emmarca en “l’estratègia de mobilitat sostenible de la ciutat”.

“Els veïns havien de donar la volta, ja fos per la carretera de Vallvidrera o pel pas sota nivell de Mira-sol. Ara serà molt més fàcil anar a banda i banda de la ciutat”, assenyala el responsable d’Urbanisme. L’obra s’ha fet en consonància amb l’entorn, segons Calvet, amb materials com pedra i acer.

El pont de Can Gatxet rehabilitat FOTO: Artur Ribera

Més informació
 
Comentaris

Destaquem