L'EMD lamenta la "precipitació" de l'Ajuntament en l'avinguda del Baixador

L'EMD de Valldoreix demana aclarir el finançament de la urbanització de l'avinguda abans de convocar els veïns

L'EMD de Valldoreix ha mostrat la seva sorpresa per la "precipitació" de l'Ajuntament de Sant Cugat en el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador. L'Ajuntament va reclamar l'11 de desembre a l'EMD la convocatòria d'una reunió amb els veïns abans de final d'any i la redacció d'un informe econòmic per definir els límits màxims d’inversió que podia assumir Valldoreix. El Consistori va anunciar que ja tenia definit un projecte, valorat en uns cinc milions d'euros, i que el volia presentar al veïnat.

Més info: Definit el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador

"Des de l’EMD de Valldoreix volem expressar sorpresa com a institució per la precipitació mostrada en la citada carta", assenyala. L'administració valldoreixenca assgura que l'Ajuntament tenia des del mes d'abril una proposta de col·laboració entre les dues institucions per tramitar l’expedient de contribucions especials i pel cofinançament del projecte. "Aquesta proposta no va rebre cap contesta", lamenten.

"L’administració santcugatenca ha tingut aparcada una proposta de conveni de col·laboració entre les dues administracions durant més de 7 mesos sense donar-hi resposta i ara vol resoldre la qüestió per la via ràpida", afegeix l'EMD.

És per això que veuen precipitat convocar els veïns sense encara tenir clar com es finançarà el projecte i quines seran les contribucions que hauran de pagar. municipi. "Els veïns i veïnes de l’Av. del Baixador mereixen una resposta adequada que dissipi tots els dubtes", conclou.

Acord valldoreixenc

D'altra banda, tots els partits de l'EMD de Valldoreix van aprovar una moció durant la Junta de Veïns del 23 de desembre amb la voluntat de seguir empenyent per la urbanització del carrer.

Així, es van comprometre a convocar el veïnat abans d'acabar el gener per cercar el consens, poder tancar definitivament el projecte i es
pugui informar d’una manera aproximada dels costos a assumir per aquests.

També sol·licitaran a l'Ajuntament que assumeixi l’execució de l’obra d’Urbanització així com la tramitació de l’expedient de Contribucions Especials, en col.laboració amb l’EMD. Per fer-ho, demanen un conveni de finançament de la part que li toqui pagar a Valldoreix.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem