Definit el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador

Els veïns fa anys que esperen la urbanització del carrer, encara de terra, que connecta Valldoreix amb Mira-sol

L’Ajuntament de Sant Cugat ja disposa del projecte d'urbanització del primer tram de l'avinguda del Baixador i ha enviat el document a l'EMD de Valldoreix. El govern santcugatenc sol·licita a l'administració valldoreixenca que convoqui els veïns per tal de presentar el projecte abans de final d'any.

El projecte d'urbanització de l'avinguda Baixador (entre el carrer d’Eivissa i el passeig de La Mariscota) ha anat a càrrec de Bac Engineering Consultancy Group, que han treballat en el projecte des de novembre de 2019 per un import de 61.500 euros. El pressupost de les obres serà d'uns 5 milions d'euros.

El document s’ha realitzat en base a l’avantprojecte d’urbanització de l’avinguda Baixador i de comú acord entre els tècnics de l’EMD i l’Ajuntament de Sant Cugat. "És voluntat de l’equip de govern arribar a un acord amb l’EMD i el veïnat per tirar endavant el procés d’urbanització al més aviat possible", explica el Consistori en un comunicat.

L'Ajuntament també sol·licita a l’EMD que realitzi un informe econòmic per definir els límits màxims d’inversió per part de l’entitat, per no vulnerar la regla de la despesa.

Els veïns, a l'espera

El veïnat de l'avinguda del Baixador fa anys que espera la urbanització del carrer, que ha patit diversos retards. A més, han insistit en definir quin és el cost que haurà d'assumir cada veí. De fet, van mostrar la seva preocupació sobre el cost plantejat, segons explicava el president de l'Associació de Veïns, Sergi López: "Quan veus el cost de cinc milions, et preguntes si s'ha fet una versió prèmium del que va sortir del procés participatiu. Ens preocupa".

Més info: El veïnat de l'avinguda Baixador, enmig de la polèmica política

López recordava que demanaven la instal·lació dels serveis mínims (clavegueram, il·luminació, etc) però no res de gran magnitud: "Una vorera ampla, un carril bici i la calçada en zig-zag perquè els cotxes no agafessin velocitat". Si el projecte de l'Ajuntament de Sant Cugat preveu una actuació de molta més envergadura, s'hi oposaran pel cost que haurien d'assumir.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem