L'enderroc d'Espai Carré donarà pas a un nou edifici d'habitatges i a una placeta

Es construirà un nou bloc amb 12 habitatges i es crearà una plaça pública que connectarà Francesc Moragas amb la rambla de Can Mora

L'edifici de l'Espai Carré, ubicat entre els carrers de Francesc Moragas, Dos de Maig i la rambla Can Mora; s'enderrocarà en les pròximes setmanes. Un cop a terra, el projecte passa per construir un nou edifici amb 12 habitatges, locals comercials a la planta baixa i la creació d'una placeta pública. A més, es rehabilitarà la façana de l'edifici més pròxim al pavelló i s'enderrocarà part dels àtics. D'aquesta manera s'igualaran els dos blocs.

La plaça, d'uns 250 metres quadrats, permetrà connectar a través d’una nova escala el carrer de Francesc Moragas amb la part baixa de la rambla de Can Mora. "Serà una transformació important del centre. És un guany per la ciutat", destaca el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch. Els nous locals comercials s'ubicaran a la part de Francesc Moragas i a la rambla de Can Mora. 

El projecte es va començar a gestar fa més de cinc anys amb l'anterior govern i el 2019 es va aprovar definitivament la modificació urbanística. La llicència urbanística no es va atorgar fins al juny d'aquest 2022 i les obres d'enderroc i construcció podrien començar aquest mateix setembre. Ara s'està pendent que marxin uns ocells migratoris que han construït els seus nius a l'edifici per iniciar els treballs.

Captura de Pantalla 2022 08 26 a les 11.56.28

Vista de com quedarà la nova construcció des de la rambla de Can Mora. L'edifici de la dreta és l'actual, però rehabilitat FOTO: TOT

Captura de Pantalla 2022 08 26 a les 11.56.36

El nou edifici i la placeta pública, des del carrer de Francesc Moragas

 

WhatsApp Image 2022 08 26 at 11.35.56

L'edifici de la dreta es rehabilitarà perquè es combini amb l'actual FOTO: TOT

 

Els mosaics de Carme Canals

Captura de Pantalla 2022 08 26 a les 11.43.55

Un dels dos mosaics de la façana d'Espai Carré 

La façana d'Espai Carré compta amb dos mosaics artístics obra de Carme Canals. Segons explica l'Ajuntament, la propietat ha intentat recuperar les rajoles dels mosaics, però les peces de ceràmica vidriada són molt delicades i estan subjectes a un formigó molt resistent. Això fa que es trenquin quan s'intenten treure i, de fet, algunes ja estan malmeses. Des de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament s'està valorant la situació. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem