Enderroquen l'edifici de l'antiga ferreteria Sufepont per fer-hi habitatges

Sufepont La Ferreteria va tancar fa més de dos anys, a inicis del 2019, després de 35 anys donant servei als santcugatencs

En el mes d'agost del 2021 han començat les obres per enderrocar l'edifici on s'ubicava la històrica ferreteria Sufepont, que va tancar a principis del 2019 després de 35 anys donant servei a Sant Cugat. De moment, s'està enderrocant la part de l'edifici que toca al carrer de Francesc Moragas, mentre que la façana que toca al carrer de Girona, a prop de la plaça de Barcelona, es manté encara en peu.

La façana que toca al carrer de Girona es manté en peu, de moment. FOTO: Ferran Mitjà

La façana que toca al carrer de Girona es manté en peu, de moment. FOTO: Ferran Mitjà

Cal destacar que també s'enderrocarà l'edifici del cantó, en el qual hi havia el garatge mecànic 'Automòbils J. Guix'. En aquests espais s'ubicarà un edifici de 8 habitatges i dos locals comercials. A més, a la banda més pròxima a la plaça de Barcelona s'hi construiran 4 cases unifamiliars.

 

Les raons del tancament

Sufepont la Ferreteria va obrir l'any 1984 sota la direcció d'una societat formada per Vicenç Oliveras, Joan Caparrós, Josep i Miquel Pros i Antoni Sabater. Els germans Pros, però, van jubilar-se dos anys abans del tancament i Antoni Sabater va morir. Per tant, van ser Vicenç Oliveras i Joan Caparrós els qui van haver de prendre la "difícil decisió" que havia arribat el moment de tancar. 

Segons van explicar els responsables de la ferreteria, el fet d'haver de tancar va ser "per un cúmul de circumstàncies", que van resumir en tres: la desaparició del sector de la indústria Sant Cugat, l'auge dels centres comercials i els canvis d'hàbits a l'hora de comprar i els problemes d'aparcament i circulació que hi ha a la zona des que existeix l'àrea verda i l'àrea blava. "Les nostres vendes es basaven en un 50% en botiga i l'altre 50% en el sector de la indústria. El fet que la indústria hagi desaparegut, ens ha fet mal", assenyalaven al TOT.

Més info: Sufepont La Ferreteria tancarà després de "fer tot el possible per continuar"

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem