L'escola Avenç valora la pavimentació del camí: "Quan estigui acabat serà molt positiu"

L'Ajuntament va anunciar que la segona fase de la pavimentació del camí del Crist Treballador es farà a Nadal o Setmana Santa

L'Ajuntament de Sant Cugat ja va finalitzar la primera part de la pavimentació del camí del Crist Treballador, el que condueix cap a l'escola Avenç, ara fa unes setmanes, i fa uns dies va anunciar que a Nadal o Setmana Santa s'enllestiria la segona fase de les obres, les de la part més pròxima a l'Avenç: "Està molt bé, serà positiu quan estigui enllestit", apunta la directora de l'Escola Avenç, Pat Ravetllat.

Paviment ecològic

La pavimentació del camí del Crist Treballador s'està fent amb un material ecològic, com va anunciar Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà: "El resultat és molt bo; és un producte ecològic, sostenible i molt innovador". I és que el material amb el qual s'havia de fer l'obra preocupava també a l'escola, que valora positivament que el material sigui ecològic. 

 

Potenciar la mobilitat sostenible

A l'escola Avenç hi estudien prop d'un miler d'alumnes i un dels principals objectius, tant de l'escola com de l'Ajuntament, és reduir el pas de cotxes i vehicles particuars per la zona: "L'objectiu final és treure cotxes a l'entorn de Collserola, és un carrer que tenia molt trànsit", explicava Duch. 

Una reflexió que comparteixen des de l'Avenç: "Volem potenciar que els alumnes puguin venir amb bici o caminant", explica la directora del centre al TOT Sant Cugat. Per això, escola i Ajuntament es van posar d'acord per modificar els horaris dels autobusos públics que circulen per la zona, per coïncidir amb les hores d'entrada a l'escola.

A més, el centre compta amb tres línies d'autobús privades, que els pares i mares poden utilitzar si així ho consideren.

Un altre dels projectes que vol potenciar el centre és que els nens i nenes puguin fer l'últim tram del camí caminant, per evitar així l'acomulació de vehicles a l'entrada de l'escola. La idea és que els joves baixin del vehicle abans, amb un xip, que avisarà als pares quan l'alumne hagi arribat al centre.

 
Comentaris

Destaquem