La pavimentació de tot el carrer de l'Avenç, per Nadal o Setmana Santa

La voluntat de l'Ajuntament de Sant Cugat és oferir alternatives per anar a l'escola i reduir el pas de vehicles pel carrer de Crist Treballador

L'Ajuntament de Sant Cugat ha enllestit una primera fase de la pavimentació del carrer que porta a l'Avenç des de l'Arrabassada i que actualment és de terra. Concretament, s'ha pavimentat la part que passa per davant del Club Tenis Natació. La resta del camí, del club esportiu fins a l'Avenç i del club fins a l'Arrabassada, seguirà sent de terra fins al Nadal o Setmana Santa, quan es reprendran les obres.

L'Ajuntament va decidir treure l'asflat del carrer de Crist Treballador, que porta a l'Avenç, i deixar-lo com un camí de terra a l'estiu del 2019. La decisió va provocar les queixes de moltes famílies de l'escola i del Club Tenis Natació per la pols, els sots i el fang que s'hi generava. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, va reconèixer que la decisió havia estat "nefasta" i "molt desencertada".

Més info: Queixes de famílies de l'Avenç per haver convertit el carrer d'accés en un camí de terra

 

És per això que es va iniciar un nou projecte per repavimentar el carrer. Aquest estiu s'ha actuat al tram de davant del Club Tenis Natació, on els treballadors es queixaven que els arribava tota la pols del camí. La totalitat de l'actuació es finalitzarà per Nadal o Setmana Santa.

Paviment ecològic i sostenible

Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, ha explicat que el projecte està enllestit i que faltarà fer les obres. Duch ha destacat que, tenint en compte la proximitat amb Collserola, s'ha optat per un material "molt novedós" fet amb resines de pins naturals. "El resultat és molt bo, és un producte ecològic i sostenible", ha remarcat.

cami escola avenç

Durant el curs passat, el pols i la fang van ser habituals al camí. Aquest tram ara està asfaltat.

Reduir el pas de vehicles

Però la intervenció al voltant de la mobilitat de l'Escola Avenç, on estudien un miler d'infants, va molt més enllà. "L'objectiu final és treure cotxes a l'entorn de Collserola, és un carrer que tenia molt trànsit", ha apuntat el tinent d'alcalde, que afegeix: "Estem buscant les maneres, parlant amb l'escola, perquè no totes les famílies hagin d'anar en cotxe al centre.

Per una banda, ja s'està fent una nova zona de càrrega i descàrrega de vehicles particulars i autobusos al carrer de Crist de Llaceres, per tal que els infants puguin anar a peu fins a l'escola pel camí que hi ha a través dels camps. Per això, la voluntat és també acondicionar-lo i fer-lo més còmode. Aquesta actuació es preveu que estigui enllestida per l'inici del curs.

D'altra banda, Duch ha detallat que es farà una zona de càrrega i descàrrega a la zona del Club de Tenis, abans d'arribar a l'Avenç. Des d'aquest punt s'adequarà un lateral del carrer perquè els infants puguin anar caminant amb seguretat fins a l'escola.

Finalment, s'instal·larà en el carrer una càmera amb control d'accés per estudiar quins vehicles arriben fins a l'escola i com es podrà limitar la mobilitat. 

 
Comentaris

Destaquem