Junts interposa un recurs contenciós administratiu en contra el projecte Ragull Centre

Junts per Sant Cugat reivindica un pla urbanístic que perduri als mandats

Junts per Sant Cugat ha reiterat la seva oposició al projecte de Ragull Centre i ha portat el projecte als jutjats per aturar-lo. El partit ha explicat en roda de premsa que "davant la negativa de l'Ajuntament" a obrir una via pel diàleg, ha interposat un recurs contenciós administratiu. L'objectiu és aturar el "nyap urbanístic" que es va presentar l'abril de 2021 per part del govern municipal. El jutjat ha acceptat a tràmit el recurs.

Des del partit creuen que el model de la ciutat "es posa en qüestió" i que els aspectes formals en tot aquest expedient "estan plens d'irregularitats: manca d'informes tècnics que justifiquin aquesta decisió, al·legacions sense respondre..." declaren en un comunicat. Volen "mantenir" l'equilibri entre zones industrials i residencials que "tantes oportunitats estan donant".

Ubicat al polígon industrial de Can Magí, Ragull Centre pretén ser una nova centralitat urbana amb habitatges protegits i locals per a activitats econòmiques, comercials i de serveis municipals. El projecte concebut en conjunció amb el Laboratoris Ferrer ha estat centre de queixes tant per part de l'oposició com d'alguns ciutadans. Els representants de Junts per Sant Cugat apel·len que des del primer moment es van oposar al pla, que qualifiquen de "barrabassada urbanística".

Més info: S'aprova el conveni per construir Ragull Centre i Junts anuncia accions legals

En aquest cas i "esgotant totes les vies polítiques possibles", ja que "l'Ajuntament ha desestimat totes les al·legacions", "hem hagut de recórrer a la via judicial", ha declarat en roda de premsa Carmela Fortuny, regidora portaveu de Junts per Sant Cugat.

El Pla General Metropolità estableix les bases del desenvolupament urbanístic de la ciutat, on s'inclouen els criteris per fer créixer la ciutat. Joan Puigdomènech, regidor de Junts per Sant Cugat, ha denunciat que l'urbanisme "fossilitza la ciutat" i s'ha de buscar un consens en el pla urbanístic amb uns criteris "que perdurin al llarg dels mandats". "Per què forçar una mala ubicació en comptes d'explorar altres zones més viables?", acaba el regidor.

Carles Brugarolas: "Necessitem una economia diversificada i potent"

Per la seva part, Carles Brugarolas, economista i també regidor del partit, reivindica que "necessitem una economia diversificada i potent". "Una zona comercial de 3.500 m2 dificulta el petit comerç de Sant Cugat" i "erosiona les perspectives de futur".

El recurs contenciós administratiu s'ha admès a tràmit, el que vol dir que l'Ajuntament ja ha estat informat. A l'espera de si s'aproven les mesures cautelars que paralitzarien el pla urbanístic, la sentència ferma pot trigar fins a dos anys en arribar, calculen des de el partit santcugatenc.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem