L'EMD de Valldoreix recupera els terrenys de l'estació cedits a Sant Cugat

La previsió era que l'Ajuntament de Sant Cugat hi construïs habitatge protegit, però finalment va quedar descartat

L'EMD de Valldoreix recuperarà els terrenys de l'estació que va cedir a l'Ajuntament de Sant Cugat per tal que Promusa hi construís habitatge públic. Sis anys després de la cessió, no s'ha construït res i no hi ha tampoc previsió de fer-ho. Així, els terrenys, de més de 2.000 metres quadrats, tornaran a ser propietat de l'EMD. La Junta de Veïns de Valldoreix va aprovar el 16 de maig per unanimitat, amb els vots a favor del govern, de CUP-PC, ERC-MES i Cs; aquest pas.

El 2013 es va signar el conveni de cessió gratuïta de finques entre les dues administracions amb l'objectiu que l'Ajuntament de Sant Cugat hi desenvolupés pisos de protecció oficial. L'EMD va cedir el terreny de l'estació, mentre que l'Ajuntament va lliurar gratuïtament terrenys al passeig del Nard, davant del CAP de Valldoreix i a mossèn Jacint Verdaguer.

 

Més info: L'oposició de Valldoreix denuncia la cessió dels terrenys de l'estació a l'Ajuntament

Una operació que l'oposició de Valldoreix va criticar durament, tant pel fet de cedir gratuïtament uns terrenys centrals de la vila a canvi de finques disseminades i sense cap ús futur com per la previsió de construir habitatge públic a tocar de les vies i de l'autopista. Des del govern valldoreixenc defensaven l'operació per tal de poder disposar d'habitatge públic a Valldoreix i explicaven que s'emmarcava en una actuació de més envergedura per fer front a les expropiacions de zones verdes.

 

"Una molt bona notícia"

El conveni preveia que si en deu anys no s'havia construït res, els terrenys tornaven a mans de l'EMD. Sis anys després, però, les dues administracions haurien acordat avançar el retorn. Pel govern de Valldoreix és una molt bona notícia, ja que podran gestionar directament l'aparcament de l'estació i recorden que Promusa té prevista una promoció d'habitatge públic a Santjoanistes.

Per la seva banda, Xavier Humet, de CUP-PC, valora positivament el retorn tot i que recorda que encara hi ha un terreny de 2.500 metres quadrats a l'estació que és propietat de l'Ajuntament de Sant Cugat. "Vaig ser molt beligerant quan es van cedir aquests terrenys, me n'alegro que ara retornin", va explicar Noël Climent d'ERC-MES.

 
 
Comentaris

Destaquem