L'EMD diu que no se sap quina finca s'expropiarà per ampliar el carrer del Molí

El govern de Valldoreix ha respost a la polèmica pel nou projecte de mobilitat al barri de Sant Jaume

L'EMD de Valldoreix assegura que encara no se sap quina finca s'haurà d'expropiar per fer que el carrer del Molí passi a ser de doble sentit. Així ho ha afirmat el president de l'EMD, Josep Puig, en resposta a la demanda d'Albert Fuster i Esther Jordana,  en relació al nou projecte de mobilitat al barri de Sant Jaume, qui van denunciar que l'EMD vol expropiar més de 30 metres quadrats de la seva finca per fer l'ampliació del carrer del Molí.

L'EMD els va comunicar que la seva finca estava afectada pel Pla General Metropolità i que per això era la zona que havia de ser expropiada. "Nosaltres ens vam creure que estàvem afectats pel PGM, però després de parlar amb arquitectes, urbanistes, advocats... tothom ens diu que mirant els plànols no estem afectats", asseguren els veïns. També asseguren que van comunicar la situació a l'EMD, però la resposta va ser que era una interpretació i no es va obrir cap mena de diàleg.

Un projecte de reurbanització que va ser aprovat per Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix, amb els vots a favor del govern i el rebuig de l'oposició, però que, com assegura Puig, "tot i ser aprovat, es va fer constar en acta que no s'executarà l'obra fins que estigui feta una nova transcripció del PGM que s'està fent per aclarir quina és la finca que està afectada, si la dels demandants, o la del davant".

Com explica Puig, el problema rau en el fet que "quan es va fer la urbanització d'aquesta zona, l'any 2005, no es va eixamplar el carrer com s'havia de fer, i mirant el PGM surt que hi ha una afectació en un terreny que haurà de ser expropiat. Davant la mobilització veïnal en contra d'aquesta modificació, s'està fent una nova transcripció que aclareixi la finca afectada".

"Estem oberts al que sigui, però el nostre deure és treballar pel bé comú", remarca Puig. Una modificació que rau en una petició dels veïns de la Serreta exposant que actualment han de fer una volta "excessiva" per arribar als seus habitatges, i per això demanaven la doble direcció de la via. Una petició que té 90 veïns del barri de Sant Jaume en contra perquè implicaria més "inseguretat" en el trànsit. "És per això que s'ha d'ampliar el carrer, per garantir la seguretat a la via", remarca Puig.

En aquest mateix sentit, Puig nega que hi hagi hagut "manca de diàleg", com afirmen els veïns afectats. "Cada vegada que s'han volgut reunir amb nosaltres, s'han reunit. Ens hem reunit 4 o 5 cops a l'EMD i n'hi ha constància", assegura. Amb tot, explica que "l'última reunió la van tenir en mi, i davant la falta de respecte per part d'ells, vaig avisar que si seguíem parlant així, s'acabaria la reunió. Al cap d'una estona, el tècnic va incorporar-se a la reunió per aclarir alguns punts, i se li va faltar al respecte, i va ser llavors quan vaig aturar la reunió".

Pel que fa a l'acusació que l'EMD "escolta més uns veïns que als altres", Puig ha assegurat que "no es fa més cas a uns veïns que a uns altres. Escoltem a tothom; estem per solucionar els problemes". En aquest sentit, ha dit que, un cop feta la transcripció del PGM "es convocarà els veïns perquè diguin qui està a favor i qui no, i a partir d'aquí es decidirà".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem