Polèmica pel nou projecte de mobilitat al barri de Sant Jaume a Valldoreix

L'EMD aprova un projecte de doble sentit en els carrers després de rebre una petició de veïns de la Serreta, que topa amb el rebuig de veïns del barri de Sant Jaume

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix va aprovar definitivament, amb els vots a favor del govern i el rebuig de l'oposició, el projecte de reurbanització del carrer de Molí. Un projecte que preveu introduir la doble direcció en diversos carrers de la zona i que va impulsar l'EMD després de rebre una petició de 45 veïns de la Serreta per millorar la mobilitat.

La instància dels veïns de la Serreta feia èmfasi en el fet que actualment han de fer una volta "excessiva" per arribar als seus habitatges i per això demanaven la doble direcció. Tot i això, 80 veïns del barri de Sant Jaume han mostrat la seva oposició al projecte perquè implicaria més "inseguretat" en el trànsit.

Segons el president de l'EMD de Valldoreix, la proposta servirà per facilitar la comunicació al barri de la Serreta i respon a l'interès general dels valldoreixencs. Així, el carrer de Molí i el carrer d'Antoni Caballé passaran a ser de doble direcció i també un tram del carrer de Barceloneta. Per poder-ho fer, es perdran places d'aparcament i s'haurà d'expropiar part d'una finca privada.

El projecte compta amb bona part del barri de Sant Jaume (situat entre l'estació de Valldoreix i la Serreta) en contra. El document va rebre més de 90 al·legacions, que van ser totes rebutjades pel govern tot i que l'oposició va demanar obrir un diàleg i reflexionar el projecte.

Veïns ho portaran als jutjats

L'EMD vol expropiar part d'aquesta finca FOTO: Google

És el cas d'Albert Fuster i Esther Jordana, que van denunciar que l'EMD vol expropiar més de 30 metres quadrats de la seva finca per fer l'ampliació del carrer del Molí. L'EMD els va comunicar que la seva finca estava afectada pel Pla General Metropolità i que per això era la zona que havia de ser expropiada. Tot i això, van contactar amb experts i la conclusió va que la seva finca no estava afectada, sinó que ho estava la del davant.

"Nosaltres ens vam creure que estàvem afectats pel PGM, però després de parlar amb arquitectes, urbanistes, advocats... tothom ens diu que mirant els plànols no estem afectats". Van comunicar la situació a l'EMD, però la resposta va ser que era una interpretació i no es va obrir cap mena de diàleg.

En aquest context, el govern valldoreixenc va anunciar que atura el projecte i encarregarà una nova transcripció del PGM per aclarir "els punts conflictius", en referència a la finca afectada i a expropiar. Una decisió que deixa intranquils a Fuster i Jordana: "El projecte es basa en una transcripció del PGM que no afecta la nostra finca, i ara volen fer-ne una altra a la mida del que ells volen".

Fuster i Jordana asseguren que estan "indignats" amb el govern de l'EMD i lamenten que mai ha volgut dialogar amb ells: "Ens van dir que anéssim a judici". I així ho faran. Per ara, ja han portat el cas al Síndic de Greuges de Sant Cugat i, quan sigui el cas, també ho portaran als jutjats. Tota una defensa que per ara ja els hi ha costat 3.000 euros i que podria arribar, com a mínim, als 8.000.

"Portem un any que és un infern", lamenten, ja que afirmen que s'han trobat "indefensos" i que l'EMD no ha tingut cap consideració cap a ells.

Veïns en contra

Imatge del carrer Barceloneta FOTO: Artur Ribera

Més enllà d'aquesta situació particular, vuitanta veïns de Sant Jaume també s'han mostrat contraris al projecte i han presentat una instància a l'EMD. Els motius són la "inseguretat" per l'augment del trànsit i la doble direcció i la pèrdua de places d'aparcament. A banda de la instància, es van presentar 90 al·legacions al projectes, totes rebutjades.

 

“Es parla molt de vila lenta i pacificar el trànsit, però aquí si enxamplen i fan doble direcció només aconseguiran que hi hagi més trànsit i més ràpid”, exposen Albert Fuster i Esther Jordana. Sobre el fet que hi hagi uns 45 veïns de la Serreta que van demanar el projecte, afirma que n'hi ha uns noranta que estan en contra: “Es fa més cas a uns veïns que a uns altres”. “Sempre se'ns ha menystingut”, asseguren, argumentant que mai se'ls ha fet participar en la proposta.

 

Finalment, alguns veïns també mostren la seva preocupació per la pèrdua de places d'aparcament al carrer de Molí i les del carrer d'Antoni Caballé.

 

En resum, uns vuitanta veïns van presentar una instància contra la doble direcció i alerten “ de l'augment del trànsit i de la inseguretat” en una zona amb “girs amb poca visibilitat” i “zona peatonal”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem