L'extinent d'alcalde Pere Casajoana publica un llibre sobre urbanisme santcugatenc

L'extinent d'alcalde d'Urbanisme a Sant Cugat, Pere Casajoana, ha presentat el seu primer llibre 'Memòria descriptiva. Un arquitecte fent (temporalment) de polític'

L'extinent d'alcalde d'Urbanisme a Sant Cugat, Pere Casajoana, ha presentat el seu primer llibre Memòria descriptiva. Un arquitecte fent (temporalment) de polític. Un assaig que explica, tal com el mateix Casajoana subratlla, "com s'ha vertebrat la ciutat i com s'ha construït Sant Cugat del Vallès en l'últim segle".

El llibre explica, en forma d'assaig, diversos articles sobre l'evolució urbanística de Sant Cugat i aborda qüestions que va conèixer de prop l'arquitecte en els seus quatre anys al govern municipal, com l'urbanisme, la participació, la convivència i la relació amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Pere Casajoana ha explicat que la idea de fer el llibre neix arran de la voluntat de voler contextualitzar els articles que com a polític va publicar en diferents mitjans. "Les columnes que publicava trobava que quedaven una mica curtes en l'explicació per la limitació del format".



Segons Casajoana al llibre no hi ha temes polèmics, tot i que sí que passa per algunes situacions relacionades amb l'urbanisme que es va trobar l'extinent d'alcalde, l'obra explica les "vivències positives" de fer de polític. "El llibre parla de la problemàtica de les zones verdes i de per què s'ha creat aquesta problemàtica que va ser el tema estrella del passat mandat. També parlo una mica de reivindicació participació i com es confonen aquests dos conceptes. Torre negra que forma part d'aquest paisatge de Sant Cugat també surt al llibre", assegura.


Sobre si Casajoana té pensat tornar a la política, ell mateix es descriu com "un polític en guaret".

Qui és Pere Casajoana?

Pere Casajoana és arquitecte i extinent d'alcalde d'Urbanisme a Sant Cugat. Ha tingut dues etapes; la primera des de l'any 1996 fins al 2011 com a professional liberal i com a redactor de projectes d'edificació de diversa índole tant pel sector públic com al privat.

 

 

La segona part des del 2011 fins al 2015, des de l'Administració Pública, sent responsable de la gestió dels diferents àmbits de l'urbanisme, les obres i la mobilitat de Sant Cugat. Actualment és consultor de les diferents vessants de la construcció, tant des del planejament com la redacció de projectes i direcció d'obres, així com l'execució d'aquestes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem